40-årig kändis som är still going strong 

Klädhuset i Falerum är något av en kändis. Det har blivit ett populärt besöksmål och lockar kunder långt utanför Östergötland. I år fyller man 40 år.

År 1983 slog Lars Karlsson upp dörrarna till det som kom att bli ”Klädhuset i Falerum” för många människor i och runt Östergötland. 1987 började Thomas Andersson sin resa i Klädhuset och blev snabbt delägare. Tillsammans med hustrun Anette Tillmar Andersson har de ägt och drivit verksamheten sedan 2007. Men inte så länge till.

    – Det är ett generationsskifte på gång, planen är att Fredric och Jonna ska ta över, berättar Thomas.

Fredric och Jonna är Anette och Thomas barn och de båda har sedan länge jobbat i butiken. 

    – Det känns som jag alltid har jobbat här, säger Jonna med ett skratt. Vi är ju liksom lite uppvuxna här. 

Totalt jobbar idag tolv personer på Klädhuset och Thomas och Anette är övertygade om att deras framgång är tack vare bra medarbetare och trogna kunder. 

Något för alla
Hos Klädhuset i Falerum finns det kläder och skor för alla; barn, ungdomar och vuxna. Märkeskläder blandas med andra märken och målet är att det ska finnas något för alla plånböcker. På märkeskläderna är det alltid 20 procents rabatt. Det finns även en bra jakt- och fritidsavdelning. 

    – Det är ett vinnande koncept – att du ska kunna hitta allt du behöver till din outfit under ett och samma tak, säger Thomas.

    – En del brukar kalla oss för en outlet, men det stämmer inte. Vi tar in säsongens nyheter och följer trenderna, det enda som skiljer är priset, berättar Anette. 

Med ett generationsskifte i antågande, ett oroligt världsläge och en större konkurrens från e-handel, så har den snart 40 år gamla (unga?) verksamheten inga planer på att ställa om. 

     – Vi kommer försätta i samma anda som det alltid har varit, vi har ett bra koncept som vill vi hålla fast, avslutar Jonna och Fredric.