Dags för Föreningsdagen

Nu är det snart dags för årets Föreningsdag. Den 20 maj arrangeras dagen på Stora torget i Åtvidaberg. Kom förbi och hitta ett nytt intresse eller återuppta ett gammalt.

Förra året arrangerades den första Föreningsdagens av Åtvidabergs Sparbank i samarbete med Åtvidabergs kommun. Och nu är det återigen dags. Christian Ottoson, VD på Åtvidabergs Sparbank berättar.

– Vi har fått in många anmälningar från föreningar som vill vara med, men det finns platser kvar. Sista anmälningsdag är den 14 maj, så passa på att skicka in er anmälan.

Föreningsdagen riktar sig till alla som bor i Åtvidabergs kommun. Dels till föreningar som vill visa upp sig och dels för invånare, ung som gammal som vill komma förbi och botanisera bland alla föreningar som finns. Alla kanske inte känner till det rika föreningsliv som Åtvidaberg har.

– Vi tror att attraktiviteten för en mindre ort, det vill säga hur det kommer sig att man valt att bosätta sig här eller varför man väljer att fortsätta bo här, bland annat beror på föreningslivet. Det är en anledning till att vi vill arrangera en sådan här dag. Vi vill synliggöra föreningarna och ge dem det publika utrymme som de förtjänar men kanske inte alltid får.

Utan medlemmar, inga föreningar
För föreningarnas fortlevnad är det viktigt att de får visa upp sig för att få fler medlemmar.

– Ett levande föreningsliv har ett stort värde för samhället och är avgörande för livskvaliteten för dem som bor här. Är du aktiv i en förening så minskar risken för att du hamnar i dåligheter. Vi på Åtvidabergs Sparbank stöttar föreningslivet för att vi tror att det är viktigt. För ett väl fungerande samhälle behöver vi föreningar. Därför är föreningarna viktiga för oss på Åtvidabergs Sparbank, avslutar Christian.