Viken Handelscafé slår upp portarna i Valdemarsviks centrum!

Det dröjde inte lång tid efter att senaste verksamheten lagts ner i slutet av september innan det arbetades febrilt med att iordningställa lokalerna för Vikens Handelscafé. Som besökare kan du både ta en fika och titta på leksaker, kläder, köksutrustning med mera till bra priser.

Bakom denna satsning står Tommy och Madelene Ekman, boende sedan ett par år i Tryserum, och på Fars dag var det premiär. Redan vid öppningsdags fanns en kö på fikasugna personer och gästerna fortsatte att strömma till hela dagen.

– Vi har inte haft en lugn stund, det har varit nära 500 gäster idag, berättar Madelene. Det har varit så roligt och alla har varit
så positiva.

Tommy, känd profil från popgrupperna Freestyle och Style, och hans fru Madelene har haft olika tankar på att starta verksamhet i Valdemarsvik och nu dök detta tillfälle upp som av en händelse. Oavsett om det gäller fika eller de produkter de har till salu så är tanken att man ska ha råd att handla något. De kommer även att känna av vilken typ av smörgåsar och fikabröd som efterfrågas och under öppningsdagen gick räksmörgåsarna som smör i solsken. Men många vågade även prova på Tommys egna smörgåsar.

I caféet erbjuder man vanliga fikaprodukter som kaffe, fikabröd och smörgåsar och till att börja med kommer öppettiderna att vara begränsade, söndag till onsdag. Men till våren kommer de att utöka både tider och sortiment. Att servera luncher är inte aktuellt i dagsläget men kan komma att erbjudas längre fram. Deras svärson är kock och kommer att arbeta i verksamheten.

Utöver café är det också en lagerhandel där de säljer olika saker beroende på vad de kommer över när de köper upp varulager. Vid öppningen fokuserar man på kvalitetsleksaker, kläder och köksutrustning, men även billigt kaffe och godis. Sortimentet kommer att variera beroende på vad de kommer över.

De vill vara delaktiga i utvecklingen av centrum och det finns ytterligare idéer på verksamheter i framtiden.

Vi önskar stort lycka till i framtiden och skribenten kan intyga att Ekmans macka smakade fantastiskt gott med en paprikacreme, kyckling och pepperjack cheese i ett hembakat bröd.

Text och foto: Thomas Ekh