Nu öppnar Sri Lanka-loppisen igen!

Loppisen har varit stängd på grund av en brand i lokalen i början av juni, och kan förhoppningsvis öppna igen nu i oktober.

– Det var ett elfel i en diskmaskin som orsakade en rökutveckling. Det var ingen öppen låga som brann, utan det blev mest rök och sot berättar Ulla Molander, ordförande i Sri Lanka föreningen i Åtvidaberg.

– Förhoppningsvis kan vi öppna nu i oktober, så nu hoppas vi att våra kunder hittar tillbaka till oss, fortsätter hon. På Sri Lanka-loppisen i Åtvidaberg kan du som privatperson lämna saker som du inte längre behöver. Där kan sakerna sedan fyndas av någon som vill handla cirkulärt. Pengarna går sedan till en skola i Sri Lanka.

– Alla pengar som vi får in på loppisen går direkt till vår skola i Negombo i Sri Lanka. Det är en skola/dagcenter för barn som har någon form av funktionsvariation. På skolan går idag 34 barn. Det finns fem lärare, en chaufför som hämtar och lämnar barnen med buss, en kokerska och en trädgårdsmästare, berättar Ulla.

– Dessa barn har inte samma rättigheter som andra barn i Sri Lanka. De göms ofta undan och har inte rätt till vanlig skolgång. Tack vare insatsen som görs kan dessa barn gå till skolan. Barnens föräldrar som också ofta är ensamstående och utsatta i samhället kan arbeta när barnen är där, avslutar hon. Loppisen i Åtvidaberg drivs helt ideellt och är öppen torsdagar 12-18 och lördagar 9-14.

Text: Frida Almqvist 
Foto: Sri Lanka föreningen