Spelbutiken satsar vidare med ny ägare!

Sedan en tid tillbaka har vi ett nytt ansikte bakom disken när du kommer in i Spelbutiken. Nu möter vi Jimmy Roswall, som kommer att driva butiken vidare efter att Lisbett Andersson sålt verksamheten. En viktig butik som får ett fortsatt liv i centrum.

– Lisbett har drivit butiken under många år och kommer att hoppa in och hjälpa till ibland, säger Jimmy.

Jimmy har tidigare arbetat i en ICA-butik i Finspång och varit delaktig i att driva upp andelsspel i den butiken till en hög nivå. Jimmy brinner för sitt arbete och för utveckling. När vi pratar har han många tankar och idéer om vad man kan göra, både med butiken och med Valdemarsviks centrum. Trots att han inte verkat så länge så har han koll på att det händer saker under sommaren i Valdemarsvik och vill även där vara delaktig och tillföra saker.

Han berättar att han känner sig väl mottagen av kollegor i centrum, han har till exempel blivit inbjuden att följa med på lunch. Men även från ortsbefolkningen, som är glada att han fortsätter.

– Det känns kanon detta, säger Jimmy med ett leende.

I dagsläget kan man, förutom att spela, även köpa tidningar, glass eller varför inte någon sommarleksak. Det kanske regnar någon dag i sommar och man behöver en kortlek, ett dominospel eller varför inte prova det nya spelet, Sifferkubb.

Närmast står midsommar för dörren och han tänker sälja svenska jordgubbar utanför butiken. Han har ytterligare idéer under kommande evenemang i centrum i sommar. Men Jimmy är litet hemlighetsfull så vi avvaktar och se vad han kommer att hitta på.

Han kommer att variera sortimentet efter säsong och funderar över vad som inte finns i Valdemarsvik och vad vill vi ha som bor här. Alla är varmt välkomna in till Jimmy med förslag om vad ni saknar här, så får vi se vad han hittar på.

Text: Anette Svensson
Foto: Thomas Ekh

Läs även artikeln i vårt format för mera tillgänglighet:
https://etidning.mediatrio.se/p/valdemarsviksbladet/2023-06-20/a/spelbutiken-satsar-vidare-med-ny-agare/5427/1019757/40775371