Capella Begravning och Juridik blir Åtvidabergs Begravningsbyrå

Många är väl bekanta med namnet Åtvidabergs Begravningsbyrå. Men i slutet av 2019 bytte de ägare och namn till Capella Begravning och Juridik. Nu byter de ägare igen, då Klarahill köpt upp Capella. Samtidigt återgår de till det tidigare namnet – Åtvidabergs Begravningsbyrå.

Åtvidabergs begravningsbyrå har sedan slutet av 2019 ägts av Capella Begravning och Juridik. I september i år fick Capella en ny ägare, Klarahill, som driver flera begravningsbyråer runt om i landet. I och med ägarbytet har man fått möjlighet att ta tillbaka sitt lokala namn. Så Capella Begravningsbyrå blir återigen – Åtvidabergs Begravningsbyrå.

– Vi värnar om det lokala. Inget här har ändrats. Det är en styrka att tillhöra ett större nätverk av begravningsbyråer så att vi kan hjälpa varandra, säger Johan.

– Det känns skönt att komma tillbaka till namnet Åtvidabergs Begravningsbyrå. Det blir mer lokalt förankrat igen, säger Monica.

På kontoret i Åtvidaberg kommer du möta samma personer som tidigare, Monica och Johan. De kommer ha samma telefonnummer och arbetsuppgifter som tidigare.

Monica har jobbat på Åtvidabergs Begravningsbyrå i sju år. Hon började som florist men på grund av av smärta i arm och nacke arbetar hon sedan 2,5 år tillbaka främst med administrativa uppgifter och gör även minnesalbum. Hon arbetar på kontoret och tar emot kunder men också telefonsamtal till både Åtvidabergs Begravningsbyrå och Roséns Begravningsbyrå i Linköping. Och bistår Johan om något behövs fixas.

Johan är begravningsrådgivare och har arbetat på Åtvidabergs Begravningsbyrå sedan 1999.

– Jag trivs verkligen med mitt jobb. Det är ett förtroendeuppdrag jag får. Jag har under åren lärt känna många människor och det känns fint att vara kvar och få verka på Åtvidabergs Begravningsbyrå, säger Johan.

Både Monica och Johan tycker det känns tryggt att nu ha en större organisation bakom sig, med flera begravningsbyråer som kan hjälpa varandra. De kommer även ha tillgång till en stor plattform med jurister, vilket är en fördel för både dem själva och för kunderna.

– Det känns skönt att återgå till Åtvidabergs Begravningsbyrå. Samma personal, samma telefon och samma lokal. Nu är vi tillbaka där vi ska vara, avslutar Monica.