IT-säkerhet och Janne Schaffer när Åtvidabergs Sparbank anordnar Seniordag 

Lunch, IT-säkerhet och Janne Schaffer, det är vad som väntar dig som passerat 55. Åtvidabergs Sparbank anordnar en Seniordag på Gjuteriet i Åtvidaberg den 5 september. Christian Ottosson, vd på Åtvidabergs Sparbank berättar mer. 

Hur kommer det sig att ni anordnar en Seniordag?
Det är en del av bankens åternäringsprogram. Vi vill sätta lite guldkant på tillvaron i Åtvidaberg, för såväl unga som äldre och föreningsliv som näringsliv. Det är det som vi som Sparbank försöker göra i olika sammanhang. Seniordagen är för alla som passerat 55 år och som bor i Åtvidabergs kommun, inte bara våra kunder i banken.

Vad kommer hända under dagen?
Vi kommer bjuda på lunch och underhållning. Vi kommer också bjuda på kunskap om den högst aktuella frågan om IT-säkerhet – IT-bedrägerierna bara ökar. IT-systemen i sig är säkra, men bedragarna blir smartare. På olika sätt manipulerar och lurar de av oskyldiga människor sina uppgifter. Det gäller att vara kritisk, att aldrig klicka på okända länkar man får i sms, och inte använda sig av Bank-ID om någon ringer och ber dig om att logga in. Förutom lunch och information om IT-säkerhet så kommer Janne Schaffer och berättar om minnen, sitt liv, och hur man håller sig pigg och fräsch som äldre. Och han kommer säkert spela några låtar också.

Hur anmäler man sig?
Man kommer till oss, kundtjänsten, på Åtvidabergs Sparbank och anmäler sig och hämtar sin biljett. Men vi har ett begränsat antal biljetter om 350 stycken, så först till kvarn gäller. 

Seniordagen är den 5 september, klockan 13-16