Thomas Di Leva kommer till Åtvidaberg

Efter flera år är det äntligen möjligt för våra artister att få komma ut och möta sin publik igen. Och ingen är gladare än Thomas Di Leva. 

     – Det har varit väldigt ödsligt sedan våren 2020. Man är ju van att få vara ute och spela och träffa folk och det kändes lite som att man fick gå i ide som en gammal brunbjörn. Det var tråkigt, berättar Thomas. 

Nu är alla restriktioner borttagna och alla Sveriges artister får vara ute och sjunga och besöka scener av olika slag. Thomas har sedan 2016 en tradition av att besöka kyrkor i små och stora orter runt om i hela Sverige. 

     – Att sjunga i kyrkor är alltid en underbar upplevelse. Dels är det en särskilt klang i kyrkorna och dels är det speciellt att få uppträda i den unika miljön med sin historia och symbolik, berättar han. 

Thomas Di Leva besökte Åtvids stora kyrka i mars 2017 och det var ett minne för livet.  

     – Jag minns att kyrkan var slutsåld så det blev en kväll med stark gemenskap och ovanligt fin stämning. Dessutom fick vi sjunga tillsammans med en kör, Joy Singers. Det var verkligen en kväll i glädjens och gemenskapens tecken och jag är säker på att det kommer bli lika fint även nu i oktober. 

Thomas Di Leva är född och uppvuxen i Gävle och är stadens mest kända artist. Genombrottet skedde 1985  med skivan På ett fat som etablerade Thomas som en omstridd artist. En del var provocerade av Thomas klädsel som ofta var inspirerad av förebilden David Bowie.  

En av Thomas Di Levas stora låtar är förstås Vem ska jag tro som släpptes 1987 och som är en låt som nästan alla kan nynna med i. 

På senare år har Thomas Di Leva turnerat med föreställningen Changes – Di Leva tolkar Bowie, en förställning baserad på David Bowies låtar, men 7 oktober kommer vi endast att få höra  
Thomas egna sånger till komp av piano och gitarr.