Ukna Busstrafik – familjeföretag sedan 1967! 

Nyinköpta bussen

Företaget bildades av Karin och Anders Kasselstrand och sedan ett par år har sönerna Anton, David och Linus tagit över. 

Företaget är uppbyggt med många ben att stå på, dels busstrafiken, dels skogs- och lantbruk med 150 mjölkkor. Det visade sig vara en styrka i många avseenden, bland annat då pandemin slog till 2020 och man fick tänka om eftersom bussresandet tog stopp över en natt. Då valde man att satsa lite mer på skogs-bruket och ett par skogsmaskiner köptes in. De är väldigt måna om en fungerade verksamhet, med personal som trivs och känner gemenskap. Det är också en del av företagets styrka att alla kan göra flera olika saker, som att köra buss eller serva traktorer. 

Nu har resandet kommit i gång igen och de har satsat på att köpa in en ny buss. Linus visar stolt upp nyförvärvet och vi är bland de första att kliva in och provsitta bussen. Anton tittar förbi, också han för att titta på bussen för första gången. Idag har han arbetat i skogen, men andra dagar kör även han buss. 

Ukna Busstrafik har två bussar som de kör turistresor med. Den nya är tänkt att köra på utlandet med resor till bland annat Tyskland, Holland och Österrike. Den andra bussen kör teaterresor och evenemang. De har även 8 bussar som kör kollektivtrafik åt Kalmar Länstrafik. Det är inte ovanligt att få hoppa in med kort varsel när tågtrafiken mellan Linköping och Västervik ställs in och utbytesbussar krävs. 

Deras resenärer är främst pensionärer men även en del barn-familjer. De skulle gärna vilja nå ut till en yngre målgrupp. Kontakten med de resande är det de gillar mest, många härliga resor har det blivit genom åren. De skräddarsyr även resor efter gruppers önskemål. 

Bussresor är ett av de mera miljövänliga resesätten och den nya bussen är bekvämare, tystare och bränslesnålare än den bussen de valt att byta ut.