Krönika: Tankar av Viktor (januari 2023)

Ett nytt år ligger framför oss likt en bok fylld av tomma blad. Det är dags att vässa pennorna och påbörja handlingen. Vad kommer det bli av det här året? Vad väntar oss? Efter år fyllda med pandemier, krig och kriser så vill jag tro att 2023 blir ett ljusare, blomstrande och hoppingivande år. Eller rättare sagt: jag måste tro det. För utan hoppet, utan tron på det goda, då är jag ingen. Jag vill aldrig sluta tro på att det kommer bli bättre. Att det bästa inte hänt än. Det kan alltid bli bättre, det kommer bli bättre. Det är nya tider nu och med nya tider kommer nya möjligheter. Nu gäller det bara att ta vara på dom. Att våga tro!

Under årets första veckor lägger jag mycket tid till reflektion över året som passerat. Som ett slags känslomässigt bokslut. Jag funderar kring vad som hänt och vad jag fått uppleva under 2022 och det är mycket! Jag blir så glad när jag tänker på allt roligt som hände under året. På att Valdemarsvik äntligen fick blomstra upp igen efter pandemin. Jag minns tillbaka på känslan den där lördagen i juli när hela centrumet fylldes av ett myller med folk under Klassikerfestivalens premiär. Jag tror aldrig jag sett så mycket folk i Valdemarsvik under en och samma dag!

Och så tänker jag på kvällen på Grännäs när Nöjeskarusellen (med utmärkt hjälp av Bistron) styrde upp en festkväll vi sent kommer glömma. För att inte tala om Företagarnas Viksgala som blev en så lyckad tillställning. Och att Karnebåtfestivalen fick gå av stapeln igen! Och att vi åter fick kroka arm och sjunga allsång. Att vi igen fick bugga loss till Titanix när det bjöds in till danshelg på Varvet. Och så det härliga vimlet av spelare när Liedholmscupen igen intog Sveriges finaste idrottspark. Och den intressanta utställning om Liedholm själv i Turistbyråns fina lokaler. Jag minns också tillbaks på den smått magiska månskenspaddlingen i skärgården. Och nu senast julbordet på Fyrudden och Luciakonserten i Gryts Kyrka. Ja, listan kan göras lång över händelser jag är tacksam över att jag fick uppleva under 2022.

Men nu är det dags att blicka framåt! Att jobba vidare. Vad vill vi med 2023? Vad tror vi på? Vad drömmer Du om? Jag drömmer såklart om att få fortsätta utveckla mitt företag (som senare i år fyller 10 år!). Men jag drömmer också om att få fortsätta jobba för Valdemarsviks framtid. Jag drömmer om nyetableringar, nya samarbeten och nya satsningar för vår kommun. Om att fastigheter, ytor och lokaler som är fulla av möjligheter tas till vara på. Det är inget som görs i en handvänding men det är framförallt inget som görs om ingen sätter fart! Låt oss skynda långsamt och låt oss alla hjälpas åt. Vad drömmer vi om, vad behöver vi och vad vill vi? Vad vill vi med vårt alldeles ljuvliga Valdemarsvik?

Just det ja, innan jag lämnar tangenterna för denna gång, så vill jag också passa på att framföra ett Tack. Dels till alla er outtröttliga arrangörer, företagare och ideella hjältar som förgyller Valdemarsvik med liv och rörelse. Dels till alla er som har väljer att handla lokalt, hos mig eller i nån av alla andra fantastiska butiker vi har i kommunen. Tack!

På återhörande,
Viktor Lenper