Mer än bara fotboll när ÅFF:s flicklag deltog på Gothia Cup

15 förväntansfulla tjejer klev en regnig julidag, som så många andra dagar denna sommar, in i bilarna för en 40 mil lång resa till Göteborg. Gothia Cup väntade. Väl där skulle tuffa matcher mot lag från alla världens hörn spelas, men också andra upplevelser väntade.  

Varje år får ÅFFs tjejer och killar som, ska fylla 14 år, delta i världens största fotbollscup, Gothia Cup. I år var det bland annat ÅFF´s flicklag 09/10:s tur.

Under Gothia Cup mötte tjejerna fem lag. Bland annat lag från Brasilien, Tyskland och Finland. De förlorade tre matcher och två blev oavgjorda.

– Vi kom till B-slutspel och åkte ut på straffar. Tjejerna var lite ledsna till en början, men fick under cupen en fantastisk upplevelse som de kommer bära med sig hela livet, säger Martin Pettersson som är en av tränarna i laget.

Utöver själva cupen hann tjejerna även med besök på Liseberg. Under cupen sov de i en skolsal där vi-känslan och samhörigheten i laget stärktes.

– Det märks verkligen att tjejerna bryr sig om varandra och stöttar varandra, berättar Stefan Rehn, tränare.

– Det var jättekul på Gothia Cup! Det gav en stor erfarenhet och det var jättekul att vara iväg med laget, berättar Jelia Pettersson som är en av spelarna.

– Gothia Cup var så kul! Att man fick möta lag från andra länder var så roligt. Invigningen på Ullevi med fyrverkeri var en jättekul upplevelse också, berättar Jolene Bergström en av spelarna i laget.

Vad är roligast med att spela fotboll?

– Att vara med kompisar, och att utvecklas, berättar Jelia

– Vinna! utbrister Jolene med ett stort leende.