Här är vinnarna i Alléskolans skrivartävling

Den 5 maj avslöjades vinnarna i Alléskolans skrivartävling. Efter att juryns poäng sammanställts så blev det två vinnande bidrag från årskurs 4-6 med exakt samma poäng och två vinnande bidrag från årskurs 7-9 med exakt samma poäng. 

Vi har träffat de fyra vinnarna och kommer i detta nummer presentera två av vinnarna och ett utdrag ur deras vinnande bidrag. I ett annat nummer längre fram kommer de andra två vinnarna presenteras. Texterna i sin helhet finns att läsa på Alléskolans skoltidnings hemsida, allebladet.webnode.se.

Agnes Danielsson
Agnes är 12 år gammal, går i 5B och har skrivit en spökhistoria som heter Lärarrummet. Hennes berättelse handlar om två barn som ska bryta sig in på Alléskolan mitt i natten. Hon fick inspiration till sin berättelse efter att Andreas Palmer kom till skolan och berättade om det övernaturliga. På sin fritid rider hon och spelar dataspelet MineCraft.

Lärarrummet
Sandra och Jenny möttes vid huvudentrén till skolan samma natt. Det var kolsvart och Jenny hade med sig en kofot. Sandra bara testade att öppna dörren normalt och till deras förvåning så var dörren upplåst. Sandra gick först in och Jenny därefter. När de båda kommit in så låste sig dörren. 

-VAD GÖR DU!? skrek Sandra. Jenny bara stirrade på henne och skakade på huvudet. Sandra blev irriterad men fortsatte att gå. När de hade gått en bit in så fanns där en lång korridor. Sandra tittade in i den långa korridoren och stelnade till. Långt bort i den kolsvarta, långa korridoren stod det någon … eller något … och log mot dem.

Vera Nyström
Vera är 10 år gammal, går i 4A och funderar på att bli författare när hon blir stor. Hon har skrivit en berättelse som heter Mördaren på Dansskolan som handlar om en flicka som är 10 år och har en detektivbyrå. Hon fick inspiration till sin berättelse utifrån att hon själv gillar både dans, skräck och deckare. På sin fritid dansar hon, är med i en kör, tränar i bågskytte, är med i scouterna och spelar dataspelet Roblox.

Mördaren på Dansskolan
En helt svartklädd man, man ser inte ens ansiktet för han har en rånarluva på sig. Mannen har en kniv i handen, alla backar in i ett hörn medan dansläraren ringer till polisen och så säger hon att alla ska springa, och det gör vi. Men Molly står står bara still, varför springer hon inte? Vi ropar att hon ska springa. Nu går mördaren mot henne! Det är försent, mördaren hugger henne i magen! Det kommer blod sedan faller hon mot marken, hon är död! När jag vänder mig om är mördaren redan borta. Dansläraren säger att vi får gå hem och att hon ska ta hand om Molly tills ambulansen kommer. När jag går hem så ser jag att det kommer en ambulans och sen kommer en polisbil också. Jag tänker på vad som har hänt hela tiden och det finns något som måste göras.