Scotts Livsstil – 25 år i hälsans tjänst!

Vi möter AnnaLena Scott i hennes bostad utanför Gamleby, där hon driver sin verksamhet sedan 25 år tillbaka i ett mysigt annex till bostaden. Här delar hon lokalen med sin man, Lennart, som driver eget företag inom ledningsprojektering.

Vi upptäcker genast att AnnaLena är en stark kvinna med många strängar på sin lyra och ett stort engagemang i vad hon gör. Hon är också en person som har en stor nyfikenhet på livet och vad vi kan göra för att må bättre. Hon utvecklar sig själv hela tiden och har tankar om att det är så mycket som hänger ihop för att vi ska må bra. AnnaLena tycker det är spännande att utforska alternativa behandlingsmetoder och håller sig uppdaterad kring forskning inom olika områden.

Hon går igenom olika behandlingar som hon erbjuder, bland annat akupressur.

– Här använder man inte nålar som i akupunktur, utan trycker med fingrarna, berättar AnnaLena.

Hon fortsätter att prata om Kundalini-Medicinsk yoga, som är för alla. Här arbetar man igenom de sju hjulen, det vill säga energicenter, Chakran, som ständigt rör sig längs människokroppens ryggrad, från ryggslutet till huvudet. Det är en lugn yoga där man lyssnar till sin kropp.

Hon utför även healing och meditation, hon har bredden och kunskapen av att kunna läsa av och erbjuda klienten det som just den personen behöver. Det kan även röra sig om jobb- och relationscoaching.

Målgruppen för hennes klienter är medelålders personer som vill ta hand som sig själva när barnen flugit ut eller börjat bli vuxna.

Vi får även tillfälle att prova hennes Bemer-utrustning som kan understödja blodcirkulationen i de minsta blodkärlen, mikrocirkulationen, vilket är bra vid till exempel sårläkning och andra läkeprocesser.

AnnaLena menar att vi tar kroppen för given, den ska bara fungera. Men hur tackar vi kroppen? Tänker vi tankar som vi får energi av? Ger vi den det den behöver i form av rätt näring, vatten och rörelse?

– Ta hand om dig och detta fantastiska tempel, avslutar AnnaLena.

Text: Anette Svensson
Foto: Thomas Ekh