Vällagad husman på Åtvidabergsvis- receptet bakom ”Klinta by Glada Gustafsson” 

Den 1 mars i år öppnade Erica Glad och Jens Gustafsson sin restaurang Klinta by Glada Gustafsson på Åtvidabergs Hotell. Vällagad husman på Åtvidabergsvis – det är framgångsreceptet bakom. 

Trots efterdyningar efter pandemin, höjda räntekostnader och ökade matpriser så satsade de på sin gemensamma dröm – en egen restaurang.

– Det känns verkligen jättebra, vilken start vi har haft! säger Jens Gustafsson, en av delägarna i det gemensamma bolaget.

– I början var det en utmaning med att hitta balansen mellan personal och beställningar, men nu har vi en bra balans som fungerar, säger Erica Glad som är den andra delägaren.

Jens lagar mat, står för inköp och ansvarar över köket. Erica jobbar som kallskänka, gör smörgåstårtor, sallader och mackor och har personalansvar.  Men självklart hjälps de åt.

– Idag är vi totalt sex personer som jobbar här, och så har vi extrapersonal att ta in när det behövs, berättar Erica.

En gemensam dröm
J
ens och Erica har jobbat tillsammans i fem år. Först på Trädgårdshotellet och sen på Linds i Åtvidaberg. En dag när de jobbade tillsammans på Linds kom en restauranggäst förbi och berättade att den hade hört att tidigare ägaren som drev restaurangen på Åtvidabergs hotell skulle lägga ner.

Sagt och gjort, de tog kontakt med ägarna till hotellet och meddelande sitt intresse att ta över restaurangen. Sen gick det fort. 

– Jens och jag bara tittade på varandra, och tänkte samma sak: ska vi göra slag i våra planer? berättar Erica.

– Innan vi ville öppna upp restaurangen i vår regi så har vi renoverat lite, vilket vi gjorde innan nyöppningen, berättar Jens.

Med husmanskost i fokus
På Klinta by Glada Gustafsson satsar man på lunchen, och erbjuder vällagad husmanskost som exempelvis raggmunk, kålpudding och schnitzel.

– Utöver vår husmanskost så har vi även en fiskrätt, en sallad, ett vegetariskt alternativ och en pastarätt på menyn varje vecka, berättar Jens.

– Vi kör även ut maten till de som vill, både till privatpersoner och företag, berättar Erica.

Solen är här, sommarmenyn satt och uteserveringen snart färdig. Nu väntar de bara på att starta igång sommaren med en sommarfest.

– Den 1 juli kommer vi att arrangera en större sommarfest med grillbuffé och livemusik, varmt välkomna!