Laddstoppet i Överum – Fika, lunch och kvällsmat.

Eller kanske hyra en släpkärra!
Ja, ägaren Jörgen Kalmerfjord har många järn i elden.

Vad är då Laddstoppet Kafé & Grill?
Här kan du både fika och äta något gott, men även hyra en släpkärra. Vi får förklaringen av nya ägaren, Jörgen Kalmerfjord, som fick för sig att köpa före detta 35:ans kiosk i Överum när han var emellan två arbete. Han bor själv i Överum och har många järn i elden.

Varför inte köpa och renovera detta ställe, tänkte Jörgen, vilket han gjorde. 25 maj var det mesta färdigt för en smygöppning.

Laddstoppet ligger strategiskt utmed väg 35 och är således mycket trafikerad. Antingen transporter nerifrån Västervik till Linköping eller alla sommarstugeägare som ska ner till Loftahammar eller Källvik.

– Många passerar detta ställe, berättar Jörgen.

Är man en driven entreprenör som Jörgen är så ser man möjligheter med att utveckla något bra, både för de genomresande men även för Överumsborna.

Namnet Laddstoppet kommer från att bilister ska kunna stanna och ladda sin elbil och samtidigt fika eller äta. Nu var det lite längre startsträcka på att få alla tillstånd och få allt på plats med laddstationerna men Jörgen räknar med att det ska vara klart under vintern.

Här erbjuds litet av varje

– Vi gör våra egna hamburgare och använder lokalproducerat kött från Bjursund, inget halvfabrikat, fortsätter Jörgen.

Det har varit en jättebra sommar och nu ska alla utvecklingsidéer förverkligas. En kallskänkdel ska byggas för att förenkla arbetet med att baka, göra smörgåsar och sallader men även så att utrymmet för grillen förbättras. Med en ny kallskänksdel kan de även baka enklare bakverk själva som äppelkaka.

Planer finns även på att servera dagens lunch, där ett par rätter ska finnas att välja på under veckan.

Det finns något för alla, en lätt fika nu när vi går in i fikasäsong, en god lunch, eller varför inte en smarrig hamburgare!

Laddstoppet är öppet alla dagar i veckan vilket även innebär att det går åt lite personal. I dagsläget är de 3 heltidsanställda och extrapersonal på helgerna.

Text: Anette Svensson
Foto: Thomas Ekh

Jörgen Kalmerfjord och hans dotter Amanda.