Smaka på Tjust – En levande bygd att besöka 23-24 september 2023

Smaka på Tjust är en förening som äger varumärket och evenemanget. Föreningens styrelse och medlemmar utgörs av skördefestens deltagare och andra sympatisörer med ett gemensamt intresse av att utveckla just SMAKA PÅ TJUST.

Deras vision

SMAKA PÅ TJUST ska vara en del i utvecklingen av Tjust som en attraktiv destination för turism och som en bygd med ett utvecklat småföretagande och kulturliv som erbjuder livskvalitet och service för kommunens innevånare och besökare.

SMAKA PÅ TJUST ska inspirera och stimulera företagare, organisationer och enskilda i Tjust, verksamma med produktion av livsmedel, måltider, konsthantverk, kultur och turism att utveckla sina företag och produkter med hänsyn till attraktion, kvalitet och tillgänglighet.

SMAKA PÅ TJUST ska lyfta fram och marknadsföra deltagarna och deras samlade utbud av produkter och tjänster vilket väsentligt bidrar till att öka omsättningen och lönsamheten i de medverkande företagen och organisationerna.

Kul för barnen

Barnen är extra välkomna under SMAKA PÅ TJUST, på vissa ställen finns det barnaktiviteter och plats för spring i benen. Djur att titta på och eventuellt klappa, finns på många ställen. Allt ifrån små kycklingar och griskultingar till stora hästar eller kor.

På de här platserna kan du träffa djur:
MAGASINET CAFÉ I VRÅKA, MAT-TORPET SOLLIDEN, SMULTRONBODA FÅRGÅRD, TOTEBO GÅRD

Äta bör man…

På många platser serveras det fika. Matserveringar finns det också. Dels sådana som är tillfälliga under Smaka på Tjust och dels restauranger som har specialerbjudanden under evenemanget.

Handla närproducerat

Närproducerade livsmedel, närodlade produkter och egentillverkade hantverk är själva grunden i en skördefest! På nästan alla platser i Smaka på Tjust säljs det närodlat och närproducerat. Att köpa med hem eller avnjutas på plats.

Här är några exempel:
TOTEBO GÅRD, NYHULTS CAFÉ, MAT-TORPET SOLLIDEN, SNÖRUM BIODLING, LEOO FISK, LENA I LOFTA, LINDAS TRÄDGÅRD, ROY THELLMANS VÄXTODLING M.FL.

Mer information hittar du på deras hemsida www.smakapatjust.se