ICA Nära Loftahammar i nya lokaler

NÄRHETER: Mattias Hultman har haft ICA Nära Loftahammar i 13 år

Utanför möts vi av mysiga försäljningsbord med blommor, några bord och bänkar att sitta vid och en altanliknande gård. Känslan utanför butiken är en stor hemtrevlig villa. Det känns som en familjär butik där kunden är i fokus. Det är en ”stor” butik på liten yta. De har både paketutlämning från 6 pakettjänster och utlämning från Systembolaget.

  • Förra lokalen var lite större men den här är bättre anpassad för året-runt- öppet. Sedan gäller det att planera, hitta lösningar och ändra om inför högsäsongen som snart drar i gång och det har vi redan börjat med, berättar Mattias.
  • En del varor kan vi ha utomhus och en del har vi ute redan nu, fortsätter han.

4 personer jobbar heltid på vinterhalvåret och 20-25 personer totalt på sommaren.

  • Vi har haft i stort sett samma personal under alla år och det är en styrka, säger han. Personalen känner kunderna och vet vad de vill ha. Det kan även vara skönt att veta att man har lite koll på varandra om det skulle hända något. En fördel med att bo på en liten ort.

Innan Mattias öppnade nya ICA-butiken låg Bosses Glass här

  • Mitt förslag var den här lokalen, berättar Mattias. Då låg Bosses glass här, men de ville att det skulle fortsätta att finnas en ICA-butik i Loftahammar så de överlät lokalen till oss, vilket vi är otroligt glada för.

Bosses Glass finns fortfarande kvar i Västervik, men de har även Prosellco, här i Loftahammar, där de packar löjrom.

Sammanhållningen i Loftahammar är väldigt bra och de fick god hjälp när det var dags för flytt.

450 personer bor i Loftahammar under vintern och på sommaren när alla sommargäster kommer hit så blir det trångt, men det är lagom stort under större delen av året.

  • Vi bygger upp butiken på sikt och skyndar långsamt. Det vi gör är att satsa långsiktigt. Allt vi gör nu, gör vi för 10 år framåt, säger han. Vi gör investeringar som ska hålla i längden och vi satsar på hållbarhet och är miljömedvetna och det känns bra att jobba så.

ICA Nära Loftahammar ändrade sina öppettider när de bytte lokal. Nu har de öppet kl. 5-23 varje dag och det är bemannat kl. 9-18, precis som förut. Skillnaden är att man nu även kan handla när det är obemannat i butiken. En fördel om man åker långt och ska ner till sommarstugan och kommer sent på kvällen eller att man börjar jobba tidigt på morgonen och behöver handla något innan.

  • Det ökar servicegraden för våra kunder. Vi har ca 700-800 sommarstugor och de flesta har lång resa hit. Då känns det bra att kunna ge den servicen så att de kan handla när de kommer fram på kvällen, avslutar Mattias.

Text: Maria Rolf
Foto: Thomas Ekh och Maria Rolf