Care Clinic Valdemarsvik – Kliniken mitt i city

Text och foto: Alfred EV
Namn: Victoria Calero Öhrman
Växte upp i: El Cerrito Valle, Colombia
Bor nu i: Valdemarsvik

Jag möter Victoria på hennes klinik som ligger fint nära centrum och nära vattnet. Här är det fräscha lokaler som för tillfället är julpyntat. Vi tar några bilder i de trevliga lokalerna och drar igång med intervjun!

Victoria kom till Sverige och Stockholm från Colombia som fjortonåring. Hennes familj flyttade till Norrbackas asylboende i Valdemarsvik och hon började med att läsa svenska i ett år. Sedan fick hon och hennes familj uppehållstillstånd och de valde då att stanna kvar i Valdemarsvik. Hon började på Vammarskolan i nian och träffade sin man, Tobias Öhrman där. Sedan började hon gymnasium i Norrköping på Thapperska skolan och omvårdnadsprogrammet, redan här visste hon att hon ville jobba som tandhygienist i framtiden.

Efter gymnasiet jobbade hon på ICA Fyren, sedan blev det Karolinska institutet där hon gick tandhygienistutbildningen. Då bodde och jobbade hon i Stockholm tillsammans med Tobias i två år. När de fick barn flyttade de tillbaka till Valdemarsvik. Efter att ha jobbat på Folktandvården i 15 år kände Victoria att hon ville jobba för sig själv. Hon jobbade då privat i några år samtidigt som hon började att planera och kolla runt hur man startar eget. Det är mycket regler och pappersarbete och hon behövde ett eget kapital så det var en hel del jobb men hösten 2019 kunde hon äntligen öppna upp.

På sin klinik erbjuder Victoria tandundersökningar, tandhygienistbehandlingar, akutbesök och samarbetar med tandläkare som hon kan remittera till. I framtiden vill hon utöka ytan och ha ett till rum för att kunna ha fler behandlingar. Hon känner att hon fick stor hjälp av Fogelvik som hjälpte henne med lokal och varit förstående i Coronatider, Valdemarsviks Sparbank som hjälpt till och Thomas Ekh på Ekubator med nyföretagarrådgivning.

För att locka nya invånare till kommunen tror hon att vi behöver få hit barnfamiljer och hjälpa de företag som vågar och vill starta eget. Under de sista veckorna av 2021 vill Victoria avsluta på ett bra sätt med kliniken.

Framtid: Att utveckla kliniken, fortsätta att hjälpa människor att uppnå och bibehålla en god munhälsa.

För att nå sina mål: Att starta en klinik från noll, med inga patienter från början, visste hon skulle bli tufft. Som tur var hade hon otroligt stöd från sin familj, framför allt min man som alltid pushat och stöttat. För att nå sina mål är det viktigt att fortsätta att kämpa även när det är tufft och att inte ge upp.

Att driva företag i ett litet samhälle: Man bygger upp en annan typ av relation till sina patienter än i större städer. Viktigt för Victoria att hennes patienter känner sig välkomna och omhändertagna.

Smultronställe i kommunen: Åker gärna till Ekön i Gryt,
sommar som vinter.

Blir inspirerad av: Starka kvinnor som vågar, framför allt hennes mamma Martha.

Kontakt:
Telefonnr: 073-914 07 71
Hemsida: www.careclinicvaldemarsvik.se
Instagram: care_clinic_valdemarsvik