Videokreatören och influensern Philip Weisby startar byggfirma

Efter 13 år i byggbranschen, och över 21 000 följare på Instagram, var det dags att pröva sina vingar. Philip Weisby är mannen bakom företaget Northern Craftman Bygg och Snickeri. 

Philip är en 32 år gammal tvåbarnsfar som kommer ifrån Åby utanför Norrköping men sedan sju år tillbaka bor i Åtvidaberg. 2010 gick han ut byggskolan och har sen dess arbetat på olika byggföretag. Men för ett halvår sen tog han nästa kliv och startade en egen byggfirma.

– Jag kände att det var dags att pröva något nytt, att det nu var dags att driva något eget, berättar han.

I det nystartade företaget Northern Craftman kommer han till en början arbeta själv, men ta in hjälp av andra vid större projekt. Arbeten som han kommer att utföra är tillbyggnader, renoveringar, kök, badrum och platsbyggda möbler.

– Vid ett nytt projekt så startar jag alltid upp med ett hembesök där kunden får visa vad som önskas. Efter hembesöket gör jag en 3D-bild över hur det färdiga resultatet kommer att se ut. På så vis vet både jag och kunden förväntningarna på ett tydligt sätt innan projektet drar igång, berättar han.

– Jag har även ett bra program där jag kan räkna ut vad projekten kommer att kosta, allt för att prisbilden ska blir så bra som möjligt och att inte oväntade kostnader ska dyka upp. Jag vill kunna göra det lilla extra för mina kunder, fortsätter han.

Närmast i tid ligger att få ordning på lokalen som företaget har i Facetten i Åtvidaberg och få hem den nya firmabilen. Sen är det bara att dra igång med de inbokade jobben.

Efterfrågan av platsbyggda möbler

Philip har märkt att efterfrågan av platsbyggda möbler är stor, många vill i samband med exempelvis en köksrenovering göra en platsbyggd möbel vid anslutande burspråk eller liknande.

– Många idag vill inte köpa hem platta paket från de stora varuhusen. De vill inte köpa samma möbler som ”alla andra” har. Utan de vill ha något eget med sin egen prägel som kommer leva vidare i huset, berättar han.

21 000 följare på Instagram

Utöver sitt nystartade företag har han sen x år tillbaka varit väldigt aktiv på plattformen Instagram där han har över 21 000 följare. Via Instagram har han även samarbeten med stora svenska företag.

– Det är jättekul med dessa samarbeten på Instagram. Jag gör några sponsrade inlägg per månad där jag bland annat visar hur jag bygger en platsbyggd bokhylla. I utbyte blir jag sponsrad med verktyg, kläder och produkter, berättar han.

Text: Frida Almqvist 
Foto: Northern Craftman