Från rekondare till platschef

Jimmy Lock Jacobsson är mannen som många känner igen. Från maj i år hittar ni honom på en ny plats och i en ny roll – som platschef på Rejmes.

– Det har varit många roliga år på Becha Bil som jag är mycket tacksam för att jag har fått. Jag har lärt mig massor om branschen och fått lära känna många härliga personer.

Men nu väntar nya utmaninngar. Den 2 maj i år började Jimmy på sitt nya jobb som platschef på Rejmes i Åtvidaberg. Han kommer att ansvara för hela filialen, personalen, anläggningen och försäljningen av bilar. Rollen är tvådelad där han både jobbar som platschef och som bilförsäljare.

– Jag har verkligen gått från golvet och uppåt. Men jag kommer aldrig glömma var jag kommer ifrån.

Innan Jimmy började på Becha Bil, där han jobbade i sex år, har han jobbat med bilvård och rekond i Linköping, på fönsterfabriken i Överum och även på Åtvidabergshus. Han kom in på sitt första jobb på ett bananskal, en slump och ett tillfälle som bara dök upp.

– Jag har haft mina hobbykunskaper som jag haft nytta av och sedan vidareutvecklat dem och lärt mig nytt när jag börjat på nytt jobb. Bästa sättet att lära sig är ju att göra, både rätt och fel.

De olika jobben inom olika branscher har varit utvecklande och lärorika och gjort att han vuxit som människa och är redo för den nya uppgiften som han nu står inför.

– Det här ska bli kul, det är för mig en stor roll att ta över men jag känner att jag måste prova när chansen ges. Bilbranschen är den roligaste jag arbetat inom så detta passar mig verkligen!

Nu har det redan gått över en månad sedan han började på Rejmes. Det har varit mycket nytt att lära och ta in men den första känslan är bra berättar Jimmy. Han är glad och tacksam för att han har fått den här chansen. Och hoppas att han kommer förvalta den väl både mot arbetsgivare, medarbetare och kunder.

– Min företrädare Marcus gjorde det oerhört bra över en lång tid, det blir inte helt enkelt att fylla hans skor men jag kommer att göra mitt bästa för att lyckas. Och jag har fantastiska medarbetare som kommer göra att vi fortsätter i samma anda.

Just nu befinner sig bilbranschen i ett läge som man inte tidigare upplevt. Långa leveranstider gäller vid köp av nya bilar på grund av de rådande omständigheterna i världen.

– Det är komponentbrist hos alla tillverkare och i vårt fall hos Volvo, Renault och Dacia.

Bilbranschen står också i omställningen från fossilt drivmedel och hybrid till ren eldrift vilket gjort utmaningarna än större.

– Jag hoppas att våra kunder har förståelse och tålamod med både situationen i världen och med mig som ny på jobbet.

Avslutningsvis, vad gör du när du inte jobbar?

– Jag är mycket hemmakär och spenderar gärna mycket tid där med familjen. Det är många olika pågående projekt i trädgården, i garaget, ombyggnation av lada, höns, men också tid i garaget när tid finns. Mycket tid går även till ÅFF där jag sitter i styrelsen, arbetar med marknad och är engagerad i och runt ungdomslagen, är en av fem ledare för sonens lag och supporter för dottern och hennes superduktiga lag. När vi är lediga åker vi i familjen gärna till Gotland där min svåger och hans sambo bor. Är som utomlands fast ändå inte. ”KalkstensHawaii”, vi älskar att åka dit, det har blivit ett andra hem.

Text: Frida Almqvist
Foto: Anette Svensson