Öppet hus på Bildningscentrum Facetten

Lördagen den 27 januari arrangerades Öppet Hus kombinerat med UF-mässa på Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg. Evenemanget gick under namnet Från Facits räknemaskiner till en gymnasieskola att räkna med.

Dörrarna stod öppna för verksamheten som pågick i Facits gamla lokaler på Gamla torget i Åtvidaberg. På plats kunde besökare möta bland annat näringslivet, kommunen, gymnasieskolan och ÅFF.

På övre plan var UF-mässan där UF-företagen visade upp sina företag och sålde sina produkter. Vi på Åtvidabergsplatsen passade på att prata med de tre UF-företagen som vi har följt lite extra, för att få en liten nulägesrapport.

Vi pratade med KG´s Bräda UF som berättade att de hade fått flera beställningar av skärbrädor under dagen och att de planerar att stå och sälja fler på den kommande påskmarknaden.

Östopol UF berättade att de ska vara med på den regionala UF-mässan i Linköping och att de hittills har sålt 30 spel, vilket de var mycket glada över.

Vi pratade även med Clean Clothes UF som berättade att de fick hem brodyren till sina återvunna kläder i december, och att de redan har fått några beställningar.

På nedre plan kunde man göra studiebesök hos de lokala gymnasieprogrammen, gå på föreläsningar om Folket på Facit och om Samverkan mellan skola och näringsliv, fika, samt träffa lokala företag. Man kunde även beskåda en utställning av gamla Faciträknemaskiner.

Mycket roligt var på gång denna dag och det var många besökare i lokalerna.

– Vi är jättenöjda med dagen! Det kom fler besökare än vad vi förväntade oss, säger Mikael Nord, rektor på Bildningscentrum Facetten.

Text: Frida Almqvist 
Foto: Thomas Ekh