Sebastian Lindkvist – Bassetheman på TikTok

Text & foto: Alfred EV

Jag möter Sebastian på en parkeringsplats i regnet vid ishallen i Valdemarsvik. Det är höstens första dag och det märks, regn, blåsigt och kallt. Tur att vi har ett paraply när vi går mot Svedjebacken.

Livet för Sebastian började inne i skogen i en familj med sju syskon, utan bil och där föräldrarna drev ett mindre lantbruk med häst istället för traktor en bit utanför Söderköping. Han gick i skolan i Söderköping, sedan gymnasiet på individuella programmet, mest för att kompisarna gick det. Sedan blev det jobb som manuell huggare, manuell röjare och sedan inom lantbruk på en mjölkgård. Efter gymnasiet träffade han sin sambo och flyttade till Högved mellan Valdemarsvik och Gryt. Det som lockar med att bo på landsbygden är friheten. Man får göra mer som man vill, barnen kan leka friare och man märker av årstiderna mer.

När han jobbade i skogen och på lantbruk gick han för det mesta själv hela dagarna och blev lite osocial, men sedan började han med jakt efter att ha gått jägarexamen. Han kom i kontakt med några personer som sysslade med sociala medier och blev motiverad att själv börja. Idag släpper han videos på sina sociala medier där han gestaltar sitt liv, utan några filter och är ärlig, främst på TikTok. Han gör även musik med DenMackan och snart släpps en ny låt. Eftersom han jobbar med djur, maskiner och har barn så händer alltid något, vilket kan ge igenkänning för många. Om han hade fått mer stöttning som yngre skulle han kunna börjat tidigare med detta i sitt liv, men eftersom Sebastian kom från gård så var det naturligt att han skulle jobba inom det. Trots det var han med i teatrar på sommaren som yngre och gillade att synas så han hade det i sig redan från start.

Han skulle vilja lära ut till barn och ungdomar om att följa sin dröm, och visa att man kan gå från att jobba med skog och lantbruk till att jobba på sociala medier. Man borde ta in föreläsare till skolorna och visa vad som kan göras, att man kan följa sina drömmar och det man brinner för. Att bredda sina vyer och inte bara gå i gamla spår, inte bara marknadsför i lokaltidningar utan se större, när du ska göra ett evenemang se vilka som kan bidra med sin kompetens och inte bara se till de du känner.

Ett förslag för att lyfta kommunen är att det finns många ungdomar med driv och äldre som har jobbat inom vissa yrken som inte har något att göra men besitter stor kompetens, sedan finns det tomma lokaler, om man skulle kunna kombinera dessa och kommunen går in och samordnar detta skulle det kunna bidra till positiva saker och något kreativt. Det behöver finnas annat än bara sport i kommunen.

Kontakt:
https://www.facebook.com/sebastian.lindkvist.75
https://www.instagram.com/bassetheman
https://www.tiktok.com/@bassetheman