Biljardhallen i Åtvidaberg

På Teodorsgatan i Åtvidaberg finns en biljardhall. En obemannad biljardhall som är öppen alla dagar för medlemmar.

I årsskiftet 2020 skaffas lokalen, och under pandemin med rådande restriktioner öppnade man upp en obemannad biljardhall i centrala Åtvidaberg som är öppen alla dagar klockan 10-22.

– För att kunna spela i hallen så behöver man vara medlem eller vara inbjuden av en medlem. Medlemsavgiften är 300 kr per år, och då får man en egen passertag så att man kommer in i lokalen, berättar Pierre Petersson, ordförande i Biljardklubben Åtvidaberg.

– Därefter betalar man en summa för den tiden man har bokat. Biljard och snooker kostar exempelvis 100 kr per timma. Men om man spelar mycket kan man spela obegränsat för 399 kr per månad, fortsätter han.

I hallen finns idag tre biljardbord, ett snookerbord, ett pingisbord och två darttavlor. Fika finns att köpa och betalas med swish. Idag är det bland annat många pensionärer som kommer och spelar, men även företag som anordnar olika former av event. Framöver finns det funderingar på att anordna kurser, och även ett nytt tävlingssystem där man kan möta andra som du kanske tidigare inte har spelat mot. Pierre som själv har spelat biljard i snitt två timmar om dagen, de senaste 35 åren, menar att det är en sport för alla och över generationsgränserna.

– Biljard är en sport som är roligt för nybörjare, men som fortfarande är roligt när man lärt sig mer, alla kan vara med och tycka det är kul, berättar han.

Prova på nu på söndag den 3:e mars när de har öppet hus! Klubben kommer ha öppet mellan 12:00 och 20:00 för alla som vill prova på utan kostnad där fika ingår. Personal finns på plats för att berätta om hur det funkar och hur du kan bli en del av föreningen.

– Kan du inte komma när vi har öppet hus så hör av dig så ska jag fixa så du kan komma och prova på, avslutar han.

Text: Frida Almqvist
Foto: Anette Ekh