Tvättis – Gamlebys nya GDS-tvätt!

Denise Westerholm driver Gamleby Taxi & Buss tillsammans med sin man Mikael Westerholm och sin bror Tedh Apelqvist och nu utökas verksamheten på Östra Ringvägen med en biltvätt.

Hur kom ni på tanken att starta en biltvätt?
Denise berättar, när vi stör henne mitt i tvätten av en buss, att efter att de förvärvat fastigheten med tillhörande mark för ett par år sedan så funderade de på vad man kan göra mer och vad som faktiskt saknas i Gamleby och de norra kommundelarna.

Jo, en biltvätt som alltid finns tillgänglig och som man kan sköta själv var vad som saknades kom de fram till. När det sedan förra året blev ett ägarbyte i företaget satte de planerna i verket.

Tvätten är väldigt enkel att använda men de planerar att ha några informationskvällar där de finns på plats och visar och instruerar hur man gör.

Miljön är viktig!
Västerviks kommun har högt ställda reningskrav på vatten och fordonstvättar. De har gjort stora investeringar i reningsverk och har då fått en ökad förståelse för hur vi alla kan påverka miljön positivt genom att dosera rätt och på det sättet sparar även kunden pengar.

GDS-tvätten innefattar även en stor tvätthall av samma gör-det-själv-typ som båsen, där större fordon har möjlighet att köra in och tvätta sina fordon. Det finns många företag här uppe i norra kommundelen som behöver tvätta fordon. För att belasta vårt vägnät med färre partiklar som faller av fordonen och för att ge kunden ett första rent och fint intryck av sitt företag. Och tvätten är naturligtvis öppen även för dem.

Orden Denise skickar med på vägen är:
-Tvätta oftare och använd inte så mycket medel.

Text: Anette Svensson
Foto: Thomas Ekh