Landshövdingen invigde Näringslivscentrums nya lokaler!

De nya lokalerna vid Stora Torget innebär inte bara nya lokaler för Näringslivscentrum, utan genom ett samarbete med DECO-Working erbjuds även kontorsplatser.

Besökarna på invigningsdagen möttes av röda mattan, inne fick man möjlighet att titta på de nya lokalerna och mingla med andra besökare. Lokalerna ligger mitt i centrum med bra synbarhet lättillgängligt för besökare till Näringslivscentrum eller till kontorsplatserna. Hit kom både ung som gammal, företagare och politiker, och bjöds på dryck och tilltugg.

Veronika Cica från Bildningscentrum Facetten kom med en klass från gymnasieskolan för att de skulle få en inblick. Det var många som dök upp och stämningen var hög. Besökarna var positiva till de nya lokalerna och det centrala läget.

Landshövding Carl Fredrik Graf var på plats för invigningen och höll ett inspirerande tal om Åtvidabergs utvecklingsmöjligheter. Som sig bör klippte han bandet och förklarade nya lokalerna för invigda.

Näringslivscentrums vd Mats Appel och vice vd Heléne Bäckström hälsade besökarna välkomna och visade runt.

– Vilken dag! Säger Mats, och fortsätter. Trots vädret så kom folk och ville prata och se de nya kontoren. Det har varit besökare ända ifrån vi öppnade dörrarna tills vi stängde, avslutar han.

Totalt kom det cirka 130 besökare, varav cirka 60 personer under landshövdingens invigning.

Oscar Karlsson, företrädare för DECO-Working, var själv på plats denna dag och satt vid en av kontorsplatserna.

– Inte en så dum idé att sitta här i lugn och ro och jobba, men även att träffa människor som man kanske inte mött annars, säger han.

Han fick svara på många frågor om hur kontorsplatserna fungerar. Bland annat för Veronikas elever som var nyfikna på hur detta går till och Oscar förklarar.

– Man kan boka en fast arbetsplats så man vet vart man sitter varje dag eller en flexibel plats då får man helt enkelt sätta sig där plats finns. Men alla har tillgång till samtliga faciliteter som konferensrum, kök och lounge, berättar Oscar.

Några företag visade intresse för att hyra plats och Oscar tyckte att responsen kändes väldigt positiv.

– Detta blir ett härligt samarbete med Näringslivscentrum där vi kan dra nytta av varandra, avslutar Oscar.

Text: Anette Ekh 
Foto: Thomas Ekh