De stod inte bara för maten på årets Åtvidabergsgala. De stod också på scen som vinnare av priset Årets Nyföre-tagare. Vi pratar om Jens Gustafsson och Erica Glad.
För drygt ett år sen öppnade Jens och Erica upp dörrarna till restaurangen Glada Gustafsson, belägen dörr i dörr med Åtvidabergs Hotell. Tidigare hade de båda jobbat tillsammans i olika restauranger, från Golfrestaurangen och Trädgårdshotellet till Linds Bageri. Och det första året tillsammans som ägare har gått över förväntan.
– Det har varit ett intensivt och väldigt roligt år, det har blivit många timmar tillsammans i restaurangen och många timmar tillsammans i telefon efter stängning berättar Erica.
– Det har varit väldigt givande, mycket nytt att lära och sätta sig in i, fortsätter Jens.
I juli förra året invigde de altanen på baksidan, julborden gick jättebra och första mars i år firade de 1-årsjubileum.
– Vi sålde 100 biljetter, men kunde lätt ha sålt 100 till, säger Jens med ett leende.
Lunchrestaurangen är öppen måndag till fredag och serverar husmanskost. Förutom själva lunchrestaurangen levererar de varma matlådor på beställningar av äldre med hemkörning och till två privata förskolor i kommunen. Kvällarna är många gånger abonnerade av privata tillställningar av företag, privatpersoner eller föreningar.
– Vi försöker boka in egna kvällsaktiviteter när vi har luckor och någon After Work då och då. Framöver kanske det blir en sommarfest, berättar Erica.
I restaurangen jobbar Jens heltid som kock tillsammans med en annan kock på deltid. Erica och två andra arbetar ute i restaurangen.
Vunnit pris som Årets Nyföretagare
På Åtvidabergsgalan tidigare i år tilldelades Erica och Jens pris som årets Nyföretagare av Nyföretagarcentrum med motiveringen: Årets Nyföretagare i Åtvidaberg har ihärdigt och målmedvetet utvecklat sitt företag och byggt upp en välfungerande verksamhet som lockar till sig gäster i alla åldrar.
Företaget har utvecklats hand i hand med Nyföretagarcentrum; från rådgivning till vår starta eget-kurs. Där verksamheten utförs med glatt humör, hög servicenivå och en strävan att ständigt utvecklas.
Hos Glada Gustafsson står nämligen maten och gästerna i centrum. Där ägarnas erfarenhet och yrkesstolthet resulterat i en populär restaurang- och cateringverksamhet. Med ett team på sex personer som mer än gärna erbjuder mat och dryck såväl till bröllop, fester, och julbord. Man förser även en lokal förskola med mat och arrangerar uppskattade tillställningar och pubkvällar i den egna festvåningen.
En värdig vinnare till priset Årets Nyföretagare i Åtvidaberg!
– Det känns jättekul att vinna. Det är ett kvitto på att vi gjort något som är bra, säger Jens.
– Det är verkligen roligt att bli uppskattad, avslutar Erica.