Öppet Hus på Tennisklubben

Är du intresserad av att prova på racketsport? Missa då inte chansen att gå på Tennisklubbens Öppet Hus helgen den 28–29 januari.  

Åtvidabergs Tennisklubb bildades redan 1935 och har idag 120 medlemmar i blandade åldrar. Sedan tio år tillbaka har tennissektionen utökats med både bordtennis och badminton.  

– Före pandemin växte intresset för såväl nya som klassiska racketsporter och vi tror att det finns ett stort intresse att börja spela, säger Thomas Winberg, ordförande i Åtvidabergs Tennisklubb.  

Idag har klubben aktiva utövare i alla åldrar, även om tennisträningen är fokuserad för ungdomarna är alla välkomna att spela. För de som vill utöva bordtennis finns tränarledda grupper för såväl ungdomar som vuxna och man tävlar också i olika seriespel. Badmintonen är idag inte tränarledd, men två gånger i veckan träffas spelsugna för en öppen träning.   

– Som medlem i tennisklubben kan du ha ett abonnemang där du kan boka hallen och gå dit och träna själv. Det finns även möjlighet att hyra hallen för barnkalas och annat, säger Thomas.  

Öppet hus 28-29 januari 

Helgen den 28-29 januari hålls Öppet Hus i Tennishallen i Åtvidaberg. På lördagen är det öppet 13 till 16 och man kan bara komma förbi låna racket och testa på tennis.  På söndagen är det öppet klockan 15 till 18 och då kan man även testa på bordtennis och badminton.  

– Efter pandemin har föreningen inte riktigt kommit i gång igen men vi tror att intresset finns. Så vi söker nu fler som vill träna och spela. Alla är välkomna, barn, ungdomar och vuxna och självklart bjuder vi på fika, avslutar Thomas.