Åter igen har Ringarums IF ett ungdomslag i serien för 15/16-åringar!

Det var ett antal år sedan som Ringarums IF hade ett ungdomslag i fotboll på en 11 mot 11-plan! Men nu i år 2022 har vi lyckats anmäla ett lag i P 15/16-serien. En stor stomme av killarna har spelat fotboll i föreningen sedan 3-4 årsåldern, då de började på Boll & lek.

Ringarums IF är en aktiv förening och har en fantastisk ungdomsverksamhet. Fotbollen är den största delen i föreningen bland ungdomarna, många av dem har spelat sen de var små. Laget P 15, som är idag det äldsta ungdomslaget, har kämpat på och spelat fotboll i många år och det har nu resulterat i att de nu nått spel på 11 mot 11-plan. Ett mål vi strävat efter länge!

P 15, som vi heter, består av cirka 18-20 killar i åldrarna 14-16 år. Vi har 4 ledare som varit med dem flera år (Graham, Pierre, Marie & Carolina). Vi alla i laget har stött på både med- och motgångar och det är något som sammansvetsat dem till det härliga och glada gäng de är idag! Laget har varit på cuper, läger och hittat på roliga saker tillsammans utanför fotbollen. Men framför allt spelar vi fotboll och har kul! I år ser vi fram emot att delta i Norrköpings fotbollsfest och Nils Liedholms Cup.

Just nu har vi killar som är bofasta i Ringarum, Gusum, Valdemarsvik och Hannäs. Vi ser det som en styrka att samla (nästan) alla kommunens äldre ungdomar i ett och samma lag då våra mindre klubbar inte har så många spelare i samma ålder!

I år kommer vi även ha ett samarbete med Waldemarsviks IF och fler killar i rätt ålder kommer spela tillsammans med oss och stötta upp då det behövs under säsongen. Så i serien kommer vi heta P 15 Ringarums IF/Waldemarsviks IF.

Övriga ungdomsverksamheten består av:
Boll & lek 3-5 år
Fotbollslag i P/F 9, F 10, P 11, P 12 & P 15
Barngymnastik för de som är 3-5 år och 6-9 år
Innebandy för 7-8 år

Tack vare vår fantastiskt engagerande styrelse med ordförande Marika Koivuluoto i spetsen så har vi kommit så här långt. De jobbar hårt för både barn, ungdomar och vuxna i Ringarums omnejd. Och det är vi mycket tacksamma för!

Gå gärna in på vår hemsida, www.svenskalag.se/ringarumsif, och läs mer om vår breda och aktiva verksamhet, både för barn och vuxna!
Ungdomsansvarig/ledare i P 15
Carolina Berglund, Ringarums IF