Valdemarsvik bästa kommunen 2023 gällande städning inom kommunala verksamheter

På bilden syns från vänster lokalvårdare Karin Nilsson, arbetsledare Maud Toppländt och enhetschef för lokalvården Karin Pettersson i Valdemarsviks kommun. Här tar de emot sitt diplom av Thomas Andersson, Affärsområdeschef för Boragos konsultverksamhet.

Varje år presenteras den kommun som har högst resultat på nöjd kundindex (NKI) och högst motiverad medarbetarindex (MMI).

Linköpingsbaserade företaget Borago genomför för första gången en årlig undersökning gällande städning inom kommunala verksamheter.

Städbarometern är ett nytt undersökningsverktyg som mäter och analyserar kommuners nuläge kopplat till städning. Det går att deltaga i fyra olika moduler för att utvärdera ekonomi, upplevd städkvalitet, medarbetarnöjdhet och/eller teknisk städkvalitet. Förutom att få fakta och nyckeltal för sin egen kommun kan resultaten jämföras mot andra kommuner i landet.

Nöjdast kunder

Den kommun med nöjdast kunder 2023 är Valdemarsviks kommun. Förstaplatsen för mest motiverad städpersonal 2023 kneps däremot av Båstads kommun.

Källa: Borago