Dags för Framtidsdagen

I juni arrangeras Framtidsdagen på Alléskolan. Ett tvådagars-arrangemang för att inspirera elever i årskurs 8 inför framtiden.

En grupp bestående av representanter från utbildningsförvaltningen, näringslivet och lokala företag har samverkat med syftet att att utveckla samarbetet mellan skolan och företagen i kommunen. Idén om att arrangera en Framtidsdag har processats fram, och är ett steg i detta arbete.

Framtidsdagen arrangeras för första gången den 4-5 juni i år, med syftet att ge eleverna i årskurs 8 bättre kunskaper och förståelse för vilka yrken som idag finns på arbetsmarknaden.

– Ett annat syfte med dagen är att ge eleverna inspiration och motivation så att de ska kunna göra mer välgrundade studie- och yrkesval i livet, berättar Karl-Johan Sjödin, utbildningschef i Åtvidabergs kommun.

Dagen kommer att inledas med en inspirationsföreläsning som handlar om motivation och om att göra val i livet.

– Eleverna kommer även att få träffa “yrkesambassadörer” från olika lokala företag. Men kommer också att få göra ett studiebesök på Scanfil, berättar Karl-Johan.

För att kunna arrangera denna dag söks nu lokala företag som vill vara med och delta och inspirera.

– Just nu söker vi företag som vill vara med på Framtidsdagen och inspirera elever genom att visa upp och berätta om sin verksamhet, berättar Maria Nord, studie- och yrkesvägledare.

– Genom att engagera och inspirera eleverna kan vi tillsammans så fröna till deras framtida utbildningsval och karriärval. Vi vill att fler elever ska få upp ögonen för alla spännande företag som finns i Åtvidaberg, avslutar Maria.

Är du som företagare intresserad av att vara med?

För mer information om framtidsdagen kontakta studie- och yrkesvägledare Maria Nord, på 0120-833 22 eller maria.nord@utb.atvidaberg.se

Text: Frida Almqvist
Foto: Åtvidabergs Kommun