Julmarknad med något för alla

Den första riktigt vita vinterdag för året infinner sig känslan av att vi går mot jul.
Vad är väl bättre då än att besöka en julmarknad!

Text och foto: Anette Svensson

Jag hittar en julmarknad i Odensvi och inser att där har jag aldrig varit tidigare. Jag styr min vintriga färd dit och kommer fram till ett litet samhälle. Och jag upptäcker en massa människor som gjort samma sak som jag, besöker en julmarknad. Här möter jag gammal som ung, alla ordentligt påklädda och barnen inbäddade i sina barnvagnar.

Väl framme så möts man av en häst som står och väntar på att vagnen, som ska köra besökare, kopplas på. Utanför finns glöggen uppdukad och det doftar och smakar underbart.

Jul, jul, strålande jul – snart är den här!

Jag börjar se mig omkring och hittar många olika utställare. Det är allt från lokalproducerat kött till hemgjord ostkaka, mössor, halsdukar eller hemgjorda grantomtar. Vill man lämna sin önskelista till tomten så hade han varit där tidigare och satt upp en brevlåda.

När jag gått runt en stund och tittat kliver jag in genom den kransbeprydda dörren in till Odensvi Kuriosa. Även här inne finns det många godsaker och annat att handla. Och mycket folk.
Jag känner att det inte finns tid för en pratstund just då utan bestämmer mig för att ringa upp Anna och prata efteråt. Hon är nöjd med ett lyckat arrangemang med mycket folk och ser redan nu framemot nästa års julmarknad.

Härlig julstämning i ett kyligt Odensvi.