Bilar, trädgårdsmaskiner och böcker hos Jimmy i Falerum

Reparationer av bilar och trädgårdsmaskiner. Försäljning av snöslungor och arbetskläder. Och så biblioteksombud. Falerums Motorservice är en verklig knutpunkt. 

År 2014 tog han tag i barndomsdrömmen – att driva något eget. Hannäsfödda Jimmy Svensson hade under en tid sneglat på de tomma lokalerna i Falerum som tidigare fungerat som bilverkstad. 

– Tidigare jobbade jag på Valdemarsviks Motorservice och har en utbildning inom trädgårdsmaskiner, röjsågar och motorsågar. Jag hade alltid haft en dröm om att driva eget och nu tog jag tillfället i akt, säger Jimmy.

Idag bor han i Falerum tillsammans med sin fru och två barn, två hundar, minigrisar och kor av rasen highland cattle. Och satsningen på Falerums Motorservice ångrar han inte en dag.

Idag jobbar Jimmy och hans pappa Lennart i företaget, men Lennart ska egentligen gå i pension och Jimmy söker nu efter en ny bilmekaniker. 

    – Vi är en liten knutpunkt i samhället, många stannar till och pratar en stund, vilket är trevligt och ger en härlig känsla, berättar han.  

Vilka tjänster erbjuder ni?

    – Vi utför enklare bilreparationer, säljer och reparerar trädgårdsmaskiner som gräsklippare, trimmers, röjsågar och motorsågar. Vi säljer också snöslungor och har en butik med bland annat trädgårdsredskap, oljor, arbetskläder och tillbehör. Vi har även försäljning och byten av däck samt däckhotell, berättar Jimmy.

Sen hösten 2022 är de också biblioteksombud. 

    – Det kan tyckas vara en udda kombination, men det handlar åter om att vara den där knutpunkten. Att vara biblioteksombud innebär att om någon låntagare beställer en bok från Åtvidabergs bibliotek så kan de hämta och lämna dem hos oss. Det blir ett litet trevligt avbrott i den dagliga driften, avslutar han med ett skratt.