Ny medarbetare på Tjustbygdens Sparbanks Gamlebykontor

Ann-Charlotte Johansson är ny medarbetare på Tjustbygdens Sparbank. Jag ringer henne för ett telefonmöte och möts av en glad och engagerad röst. Direkt känner jag att jag har en tjej på tråden som brinner för sitt jobb.

Vem är då Ann-Charlotte Johansson?
Ann-Charlotte växte upp på en gård med djur och mjölkproduktion. Får man en sådan start i livet så följs man säkert åt i sin vilja och i sitt tankesätt att det är den Gröna näringen och ett hållbart samhälle man vill vara med att bidra till.

Så man kan säga att hon bokstavligen föddes med sina rötter i jorden.

Vad Ann-Charlotte gjort tidigare?
Hon berättar att hon jobbat på olika företag men att det hela tiden genomsyrats av Gröna näringen och hållbarhet.

Efter att hon gått Naturbruksgymnasiet och vidare utbildning på Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, till Lantmästare, har hon hunnit med att jobba bland annat på Länsförsäkringar och Lantmännen. Nu tar hon steget och börjar sitt nya jobb på Tjustbygdens Sparbank.

Hon ser mycket fram emot arbetet där hon får en möjlighet att arbeta nära företagen inom den Gröna näringen och vara med och stötta dem i deras utveckling.

Ett lokalt engagemang
När man bor och arbetar på samma ort som Ann-Charlotte med familj gör, i Gamleby, blir man också mer engagerad i utvecklingen av orten. Det gäller även föreningslivet och många andra saker i Gamleby. Man ser vinsten med att bo på en liten ort.

– När man jobbar på en liten ort så är vi alla en viktig del i utvecklingen och tillsammans kan vi, säger Ann-Charlotte.

Det blir också så med arbetet där närheten till kunderna gör att man känner igen många, har ett stort nätverk, och att man är en viktig del lokalt för bygden.

– Att stötta/bidra företagen i deras utveckling med våra banktjänster, från starten och under hela deras ”företaganderesa”, det är en fantastisk del jag och Tjustbygdens Sparbank får möjlighet att göra, avslutar hon.

Text: Anette Svensson
Foto: Privat