Maria Rolf – dansbandssångerskan som även tar steget in i tidningsvärlden

De här sista åren har varit ganska omtumlande och jag har fått lära mig mycket nytt. Sedan 32 år tillbaka är jag sångerska i dansbandet Titanix från Valdemarsvik. När pandemin slog till fick jag fundera på vad jag skulle hitta på, när vi inte fick spela. Jag hade ju ”bara” sjungit i hela mitt liv.

Vad kunde jag mera?

Eftersom jag älskar människor då min man, Stefan, och jag hade spelat lite på äldreboenden, så kände jag att det kanske kunde vara något för mig. Jag anmälde mig som timvikarie på Vammarhöjden, ett äldreboende i Valdemarsvik, och fick gå några dagar på introduktion. Det var mycket nytt att lära sig, men alla var väldigt hjälpsamma så jag kände mig ganska snart som ”en i gänget”.

Jag trodde nog inte att jag skulle trivas så bra som jag gjorde. Det har varit tre otroligt roliga och lärorika år och jag har träffat underbara människor, som berättat sina livs historier, och fått fantastiska arbetskollegor, som blivit riktigt goda vänner. Ett jobb där jag haft nytta av min musik och sång. Vid flera tillfällen har jag sjungit för de äldre, både för att lugna, och tillsammans med dem, för att musik är roligt. För några månader sedan fick jag frågan av Anette och Thomas på MediaTrio AB om jag ville börja jobba här på Valdemarsviks-Bladet, som mediasäljare. Jag funderade och funderade, eftersom jag trivdes så bra på Vammarhöjden. Efter några veckors tänkande och möte med både Anette och Thomas, så kände jag att det ändå vore roligt att prova. Så vid 53 års ålder har jag nu alltså börjat på ett helt nytt jobb igen. Nu undrar ni kanske om jag har slutat sjunga i Titanix, men det har jag absolut inte. Jag får vara både sångerska och jobba här på MediaTrio, och det är det bästa av två världar. Jag stormtrivs här, där jag har ett väldigt omväxlande jobb. Det är allt ifrån att ringa företag och sälja annonser, till att åka ut och intervjua trevliga människor. Jag skriver även artiklar och är med och korrekturläser tidningarna innan de går i tryck.

Och mitt älskade Titanix kommer jag inte att släppa förrän jag är så gammal att jag inte orkar stå på en scen mer. Musiken är mitt liv! Jag älskar att sjunga och känna glädjen vi förmedlar och får tillbaka från alla som lyssnar och dansar till oss.

Maria Rolf