MÅbra Event – vill hitta på något för alla

Åsa Jonsson och Mattias Karlsson är paret som tillsammans startat upp eventbolaget MÅbra Event. De har många idéer och tankar för framtiden. Men först ut ska de arrangera Stallet svänger igen. 

Både Mattias och Åsa har vid sidan av MÅbra Event andra jobb. Mattias arbetar som fastighetsskötare i Åtvidaberg och spelar i det lokala bandet Sånger från Landet. Åsa jobbar som redovisningsekonom.

I april i år fick de en idé, ”Tänk om man kunde arrangera något på anrika Stallet i Åtvidaberg”. Och sen gick det snabbt. De registrerade det nystartade bolaget, tog kontakt med Angela Roldan Alvarez och Almer Ljutika på La Patrona samt Mathias Lindholm, och tillsammans satte dem sig ner och började spåna vidare.

Stallet svänger igen äger rum den 30 september. De började sälja biljetter den 5 juli och den siste juli var alla 400 biljetter slutsålda.

– Att biljetterna tog slut så fort hade vi inte kunnat föreställa oss, berättar Åsa.

– Vår ursprungliga tanke var att hålla arrangemanget lokalt med lokala artister och entreprenörer, och det blir det, fortsätter Mattias. 

Det kommer alltså bli ett lokalt arrangemang där La Patrona står för dryck och mat, Mathias Lindholm tillsammans med Andreas Collin Lundberg är DJ och det blir livemusik från Sånger från Landet, Jimmy Uller band och 42ND Street. Åsa och Mattias har hållit i biljettförsäljningen.

Tankar om framtiden

Mattias och Åsa har många tanker om evenemang som de vill arrangera.

– Det finns så mycket kul att hitta på, det är för få månader på året bara, det är nästan så vi behöver bromsa oss lite, skrattar Åsa.

– Vi tänker dock inte bara fest och party. Vi kommer även arrangera julgranssväng för barn i början av 2024 och funderar även på något för äldre nästa år, fortsätter Mattias.

– Vi vill kunna hitta på något som passar alla, från barn till äldre, alla ska kunna ha något att se fram emot, avslutar Åsa.

I Kulturhuset blir det julgranssväng i mitten av januari med underhållning, dans runt granen, tomtar och godispåsar till barnen. De planerar även att arrangera en discokväll samt en dansbandskväll och då med etablerat dansband framöver.

Hittills är det inbokat två arrangemang i Kulturhusets teatersalong, ett i januari och ett senare i vår, samt ett större arrangemang utomhus i juni, för familjer och företag som är tävlingsinriktat. I det sistnämnda har de igen involverat La Patrona och Mathias Lindholm.

– Vi gillar Angela, Almer och Lindholm och samarbetar gärna med dem. La Patrona har alltid bra mat men
framförallt gillar Angela och Almer våra idéer, och tycker de är bra. Lindholm är en härlig underhållare och personlighet, så han är perfekt för det uppdraget, försätter Åsa.

Värnar om det lokala

De tänker lokalt, vill verka lokalt och ta vara på det lokala för att värna om orten som de vill ha kvar.

– Vi tänkte lokalt redan från början när idén om Stallet dök upp. Nyttja det vi har lokalt i möjligast mån, vilket det ju blir med La Patrona, Lindholm/Collin och alla tre livebanden. Dessutom valde vi att ge ansvar samt alla intäkter för garderoben under kvällen för Stallet svänger igen till Lions i Åtvidaberg. Vi försökte även med lokala ordningsvakter men det fick bli från ett Linköpingsföretag, berättar Åsa. 

– Vi vill även hitta på något för unga lokala förmågor som inte har fått möjlighet att pröva sina vingar, avslutar Mattias. 

Text: Frida Almqvist 
Foto: MÅbra Event