Oktobermarknaden räddad – arrangeras som vanligt i höst

Efter nyheten i höstas att Lions Club i Valdemarsvik ville lämna över arrangörskapet till någon ny så har en överenskommelse skett med Turistföreningen Visit Valdemarsvik. De tar över och fortsätter att arrangera Oktobermarknaden fjärde onsdagen i oktober, i år 23 oktober.

– Vi är glada att hitta en lösning att kunna lämna över stafettpinnen och att marknaden fortsätter att leva med en lokal arrangör, säger Sven-Erik Larsson och Christer Jonsson från Lions Club, som varit engagerade under många år.

– Vi vill passa på att tacka alla som hjälpt till och stöttat oss genom åren, fortsätter Sven-Erik och Christer. Lions har varit arrangör sedan slutet av 1970-talet och det har varit fantastiskt att träffa alla trevliga människort i arbetet med marknaden.

Visit Valdemarsvik tog beslutet att ta över som arrangör efter ett möte med företagare i Valdemarsviks centrum där de stödde idéen eftersom marknaden är så viktig för näringen.

– Vi kommer att förvalta arvet efter Lions Club, men vi har vissa tankar på utökade aktiviteter redan till i höst, säger Tor Sandström och Thomas Ekh från Visit Valdemarsvik. Vi vill sätta Oktobermarknaden på kartan som en marknad som vare sig besökare, knallar eller andra utställare vill missa.

Text och foto: Anette Ekh