Skrattfest när farsen Fullt frisk drog fullt hus på premiären!

Nöjeskarusellen och WAOW Production lyser upp höstmörkret med skrattfesten Fullt frisk, en typisk slå i dörrarna-fars med sedvanliga förvecklingar. Det utlovades en sjukt rolig fars och det kan nog premiärbesökarna konfirmera att så var fallet.

Vi möter Olle (spelad av Marcus Fyrberg) som efter att ha blivit påkörd i sin bil av en rattonykter, ser sin chans att lura till sig ett liv som ekonomiskt oberoende. Han har lurat Försäkringskassan under flera år och farsen inleds med att han beställer färdtjänst till Arlanda för att flyga i väg till Thailand.

Plötsligt ringer det på dörren och en gammal vän, Ragge (spelad av Hannes Haraldsson), dyker upp efter flera års frånvaro. Numera är han skild, arbetslös och hemlös. Olle ger Ragge en möjlighet att bo i lägenheten under närmaste halvåret, när han är i Thailand, mot en ersättning.

När Olle går ut ett ärende inför sin resa ringer det på dörren. Ragge öppnar och där står Lola (spelad av Sara Persson) från Försäkringskassan och vill göra en avstämning. Förvecklingarna börjar när Ragge, som provar den kvarlämnade rullstolen, säger sig vara Olle för att rädda situationen.

Förvecklingarna fortsätter när Olles dementa och hörselnedsatta faster Sonja (spelad av Mimmi Trysberg) dyker upp och tror att han fyller år. Handlingen späds på med att färdstjänstchauffören Enok (spelad av Charlie Hallingström) kommer in och ska köra Olle till Arlanda. Ytterligare krydda tillförs när polisen Per-Anders (spelad av Bengt-Otto Ottosson) ringer på dörren och vill ställa frågor angående att grannen under anhållits för att odla cannabis.

Farsen är en riktig skrattfest, det är inte många tillfällen i föreställningen som inte lockar till skratt. Textförfattaren Niclas Angerborn har fått till en rolig fars där alla roller är involverade i lustigheterna. Vi kan inte annat än att rekommendera att gå och se föreställningen. En rolig historia med både väntande och oväntade vändningar och bra skådespelarinsatser ger resultatet Skrattfest.

Biljetter till återstående förställningar 29/9, 30/9 och 1/10 finns på Tickster:
https://www.tickster.com/sv/events/u33850pg81crnx3/2023-09-22/fullt-frisk

Text och foto: Thomas Ekh

Läs även >>>

1 / 8