Sara – Mekonomenbutiken i Viken

Text och foto: Alfred EV

Namn: Sara Hammarhagen
Växte upp i: Valdemarsvik
Bor nu: Valdemarsvik

Jag möter Sara i Mekonomenbutiken vid rondellen i Valdemarsvik. Vi går in bakom kassorna och tar en trappa upp till fikarummet där vi kör igång med intervjun.

Sara är uppvuxen i Valdemarsvik. I början av sin jobbkarriär jobbade hon inom servering och restaurang och tanken var att ha en egen restaurang. Istället började hon jobba på Eon i Norrköping och flyttade samtidigt in till Norrköping från Valdemarsvik. När hon skaffade familj började de leta efter hus och hittade till slut ett hus i Valdemarsvik. Först tänkte hon inte flytta tillbaka till Valdemarsvik men detta är något hon idag är glad över att de gjorde.

Efter två års pendlande till jobbet i Norrköping blev det en tjänst ledig i kiosken på Mekonomen i Valdemarsvik år 2016 och hon jobbar kvar där än idag som affärschef. Något hon gjort bra eftersom hon nu 2022 blev utnämnd till årets affärschef av alla Mekonomenbutiker i Sverige. Något som särskiljer butiken i
Valdemarsvik är kiosken som drar till sig liv och rörelse. På morgonen kl 06.00 köar folk för att starta arbetsdagen med inköp av olika varor. Sara tänker inte så mycket på framtid utan försöker leva och tänka mer här och nu. Men de vill gärna fortsätta att ha nöjda kunder, att utvecklas tillsammans med personalen
och att ha roligt tillsammans under tiden.

För att utveckla kommunen vi bor i tänker hon att hon gärna ser fler butiker för att kunna handla lokalt och för att slippa åka in till Norrköping. Även att satsa på att barn och ungdomar stannar kvar i kommunen, att de ska vilja det, och att fortsätta stötta invånarna att kunna starta egna företag.

Av 2022 önskar sig Sara en bra sommar, hon älskar sommaren, och långa löpturer i fint väder.

Framtid: Bevara och ha det så bra som de har det i Mekonomenbutiken och utveckla kiosken.

För att nå sina mål: Alltid försöka trivas och ha kul i arbetet, jobba med bra människor som strävar åt samma håll. Men kör bara på.

Att leda en verksamhet i ett litet samhälle: Jätteroligt, blir så personligt. Fin gemenskap med sina kunder.

Smultronställe i kommunen: Vandringslederna kring Käggla.

Blir inspirerad av: Kunderna samt hennes fantastiska personal.

Kuriosa: Sara är Yogainstruktör.

Kontakt:
Telefon: 0123-299 02
Hemsida: www.mekonomen.se
Instagram: mekonomenvaldemarsvik