Allsångsmåndagar äntligen tillbaka!

Efter två års uppehåll kan åter det populära evenemanget återupptas, där flera tusen personer samlas fyra måndagar under sommaren i Valdemarsviks centrum.

– Vi har fått jättepositiva kommentarer att vi är på gång igen, både på nätet och på byn berättar Maria Rolf från Titanix, som arrangerat allsångsmåndagarna sedan 2015.

När de i vintras drog igång förarbetet med all planering så var det bara positiva signaler från tidigare sponsorer. Även om företagen inte direkt gynnas av att stötta allsången så gör de det för Valdemarsviks bästa. Maria berättar att hon även fått in nya sponsorer. Hon är tacksam för allt stöd de får för sitt arrangemang.

Genom åren har allsångsmåndagarna dragit mycket publik. Det första året visste de inte hur många som skulle komma och allsångshäftena trycktes allt eftersom publiken strömmade till. Publikantalet ökade stadigt och som mest uppskattades antalet till 3 000 personer framför scenen.

Det är inte bara lokalbefolkningen som deltar utan det kommer besökare från hela Sverige, även norrländska fans finns på plats.

– Det finns besökare som kommit enbart för allsången men som har upptäckt hur fin plats Valdemarsvik är och har återkommit som turister vid andra tillfällen fortsätter Maria. Jag vet ett par från Mälardalsområdet som funderar på att flytta hit.

Som vanligt består programmet av lokala förmågor, inslaget där Maria är Nyfiken på en person eller ett företag med lokalanknytning som har något spännande att berätta. En tävling där man kan vinna finna priser finns också med i planeringen och naturligtvis stjärnartisterna.

– Magnus Carlsson, som tidigare brukat avsluta allsångerna, kände vi att det blir en bra rivstart på återstarten säger Maria. Övriga artister är Lili & Susie, Lennart Grahn från Shanes och Mikael Rickfors. En bra mix för både yngre och äldre publik.

– Nu håller vi tummarna för att det blir bra väder avslutar Maria och hälsar alla välkomna i sommar.Fotnot: Artikelns skribent kommer även i år finnas på scenen och ge info om aktiviteter i kommunen.Text: Thomas Ekh
Foto: Thomas Ekh och PS Fotovision


Årets stjärnartister