Mannes Trädgård AB – Ett blomstrande företag med mångsidig expertis

NYHETER: Hampakalk – en miljövänlig specialitet

Ett företag med värme

Manne Lundström och Moelia Sundström är inte bara ett par, utan också kollegor i Mannes företag. Tillsammans driver de Mannes Trädgård AB, ett företag som på bara fem år har vuxit från
två till sju anställda.

  • Det är inte alltid vi är på samma ställe och jobbar, men det är väldigt roligt när det händer, säger Moelia med ett leende.
  • Vi är som en stor familj och är väldigt måna om vår personal, tillägger Manne. Det är viktigt att de mår bra och trivs på jobbet.

Totalentreprenad och helhetslösningar

Mannes Trädgård AB erbjuder tjänster inom trädgård, bygg och måleri.

  • Våra huvudsysslor är trädgård, bygg och måleri, förklarar Moelia.

Manne beskriver deras verksamhet som totalentreprenad, där de möter kundens behov med helhetslösningar. Moelia ansvarar för målning och fönsterrenovering samt kontorsarbetet, medan Manne brinner för trädgårdsanläggningar och koordinerar projekt från idé till färdig produkt. Han sköter även kontakten med elektriker och rörmokare vid behov.

  • Det är inte ovanligt att när jag är på ett ställe och har ett uppdrag så kanske jag får göra något mer när jag ändå är på plats, berättar Manne. Om jag till exempel målar ett hus och kunden frågar hur man ska sköta buskarna på tomten så svarar jag att ”de kan jag klippa när jag ändå är här”.

Mångsidighet som styrka

Manne och Moelia har byggt upp ett förtroende hos sina kunder genom att erbjuda expertis inom flera områden. Detta leder till att kunderna ofta återkommer och rådfrågar dem även inom andra områden.

  • Det är en styrka att ha kunskap inom många områden och vi försöker alltid se till så att kunden blir nöjd, säger Manne.

Hampakalk – En miljövänlig specialitet

En av Mannes största passioner är hampakalk, ett koldioxidnegativt och brandbeständigt byggmaterial.

  • Hampakalk är vår specialitet. Det är en gammal byggteknik som är ny i branschen, förklarar Manne.

Hampakalk används flitigt i Frankrike och har visat sig vara effektivt för att bygga hus som motstår bränder. Materialet består av hampafibrer, vatten och kalk, och är biologiskt nedbrytbart samt skapar en hälsosam inomhusmiljö.

  • Min vision är att vi ska bygga alla våra hus med hampakalk i framtiden eftersom det värnar om miljön och man skapar en hälsosam och hållbar byggnad, avslutar Manne.

En rundvandring i en inspirerande trädgård

Under en rundvandring i deras trädgård visar Manne stolt upp de vackra dammar han anlagt, där man både ska kunna bada och plantera in fiskar beroende på temperatur. Dammarna är försedda med ett imponerande 14 meter långt vattenfall.

De håller även på att bygga ett Show room, ett naturskönt enkelt hus i hampakalk med exklusiv känsla, där TV:n byts mot ett stort fönster med naturskön utsikt. Syftet är att främja besöksnäringen och skapa en inspirerande plats för besökare.

ValdemarsviksBladet kommer att följa Mannes och Moelias spännande projekt med deras fortsatta utveckling av besöksnäringen med stort intresse. Mannes Trädgård AB är ett blomstrande företag med ett starkt fokus på hållbarhet och kundnöjdhet, vilket gör dem till en förebild i branschen.

Text & Foto: Maria Rolf

1 / 8