Här är vinnarna på årets Näringslivsgala

På lördagskvällen den 26 mars hölls Åtvidabergs första näringslivsgala. Och det digitalt! En kväll med Åtvidaberg och Åtvidabergare i fokus. Priser i sex kategorier delades ut, bland annat till årets företagare.

Cirka 1200 gäster deltog under galan som arrangerades för första gången. Bakom eventet stod Näringslivscentrum i Åtvidaberg med samarbetspartners.

Jag vet inte hur uppklädda vi var där framför skärmen, men en avslappnad, skön och inspirerande kväll blev det! Kvällens konferencierer Marianne Fredriksson och Heléne Bäckström tog oss igenom kvällen och förutom att dela ut pris gjordes intressanta nedslag hos kommunens företag.

– Det är en fin gemenskap mellan företagen i Åtvidaberg och det är lätt att driva företag i Åtvidaberg, sa Sofia Carlgren Vretlund från PRIO redovisningsbyrå på frågan om hur det är att driva företag i Åtvidaberg.

Årets vinnare
Men det viktigaste under kvällen var trots allt prisutdelningarna.
Priser i sex kategorier delades ut.

– Vi har fått in så många nomineringar – totalt 241 stycken. Vilket engagemang det finns, sa Heléne Bäckström.

Det första priset, i kategorin Årets nyföretagare gick till DECO Padel. Kvällens andra pris gick till årets inspiratör – Camilla Smedberg. Och Årets mentor gick till Håkan Dahlöf.

– Han har varit en stöttepelare för så många entreprenörer i Åtvidaberg och gjort en betydande insats för Åtvidabergs näringsliv, sa Heléne.

Priserna fortsatte under kvällen, näst på tur var Årets Åtvidabergare där vinnaren blev Carina Jarhall.

– Hon har betytt mycket för Åtvidaberg som turistort, sa Marianne Fredriksson.

Årets tillväxtföretag gick till Rotakorn Electronics.

Götakronan årets företagare
När klockan började närma sig åtta var det dags att presentera årets företagare. Vinnare blev Götakronan och Karl Feldt och Hanna Karlsson.

Marianne och Heléne avslutade kvällen med en teaser om nästa år.

– Nästa år ses vi live. Låt det här bli en tradition för att hylla och stärka alla fantastiska företag och åtvidabergare.

Text: Frida Almqvist
Foto: Skärmdump från livesändningen


Årets vinnare
Nyföretagare: DECO Padel
Inspiratör: Camilla Smedberg
Mentor: Håkan Dahlöf
Åtvidabergare: Carina Jarhall
Tillväxtföretag: Rotakorn Electronics
Årets Företagare: Götakronan