Vinnarna från årets skrivartävling på Alléskolan!

På Alléskolan i Åtvidaberg har man under vårterminen haft en skrivartävling. Nu är de två vinnarna korade. I detta nummer kan du läsa det vinnande bidraget från högstadiet, och i numret i juli kommer du kunna läsa det vinnande bidraget från mellanstadiet.

Karin Nielsen Lundin är skolbibliotekarie på Alléskolan och berättar att skrivartävlingen har funnits på skolan sedan fem år tillbaka. Många av eleverna på skolan skriver mycket under året på skolan, vissa även under sin fritid. En del dammar av något gammalt som de tidigare har skrivit på medan andra skriver något nytt som de sedan lämnar in som bidrag till tävlingen.

Läs den vinnande novellen, Vinúr frá Arkafjall, skriven av Martina Lindh.
Klicka här för att läsa >>>

Text: Frida Almqvist
Foto: Anette Svensson


Vinnande bidrag från högstadiet

Martina Lindh är 15 år och går i klass 8 D på Alléskolan. Hon har skrivit det vinnande bidraget bland högstadieeleverna.

Hennes novell heter Vinúr fra Arkafjall och har inspiration från stallet och från sig själv. Martina berättar att basstoryn i denna novell grundar sig i en tidigare novell hon har skrivit men är fristående. Novellen handlar om hästar och är en vänskapsberättelse med influenser från både fantasy och medeltid.

Vad gör du när du inte går i skolan?
Jag läser alldeles för mycket böcker! Gärna om dystopi och fantasy. Jag tycker om olika författare och genrer.

Och när du inte läser, vad gör du då?
Jag är mycket i stallet. Jag är bland annat medryttare till en vit shetlandsponny. Annars syr jag käpphästar som jag tävlar med tillsammans med mina kompisar.