Gamleby’s Bar & Kök – Kort och gott ett ställe för alla!

När lokalen på Torget 1 i Gamleby blev tillgänglig så kände Evelina Schager att nu är det dags att äntligen få pröva sina vingar om att driva en egen restaurang.

Tog chansen när lokalen på Torget 1 blev ledig
Evelina Schager berättar om sina tankar kring att äntligen få pröva sina vingar, att driva en egen restaurang. När lokalen på Torget 1 åter blev tillgängligt så kände hon att nu är det dags. Tillsammans med kompanjonen Kim Eriksson startar de inom kort Gamleby’s Bar & Kök.

Evelina gick turism/hotell på gymnasiet med inriktning restaurang och sedan dess har hon arbetat inom branschen på många olika restauranger. Kim gick hotell- och restauranglinjen på gymnasiet och har arbetat inom restaurangbranschen som kock. Han arbetade senast på Tindered.

Vad vill de då med sin verksamhet?
– Vi vill driva ett ställe för alla där alla är välkomna, berättar Evelina. Vi kommer att ha dagens rätt och pizza samt en á la carte-meny som vi byter ut lite då och då.

Men det behöver inte heller vara så avancerat, gästerna är välkomna att stanna till och ta en korv med bröd, eller varför inte vanlig hederlig mosbricka. Allt för att det ska passa så många som möjligt.

De planerar även för att visa sport på TV med fotboll, hockeymatcher eller typ Västerviks bortamatcher. Det ska vara enkelt att bara slinka in, se en match och ta en korv och något att dricka. Deras plan är att öppna restaurangen under andra halvan av januari 2023.

Kort och gott, de vill skapa ett ställe för alla.

Text: Anette Svensson
Foto: Privat