PRO Gryt-Valdemarsvik

Välkomna till Sveriges största pensionärsförening med nära 300.000 medlemmar i hela Sverige.

Officiellt bildades PRO 1942 mitt under brinnande världskrig. 1946 bildades Valdemarsviks Pensionärsförening vid ett möte i Folkets Hus med ett 30-tal deltagare. Året efter hade medlemsantalet stigit till 73 stycken. Efter årets sammanslagning med PRO Gryt är vi drygt 200 medlemmar i en aktiv förening. Vi siktar nu på att få nya medlemmar för att utöka verksamheten och gemenskapen med både nya och gamla idéer om aktiviteter. Bl.a. är det många som saknar regelbundna dansarrangemang.

Vi har medlemsmöten varje månad utom på sommaren. Där träffas vi och dricker kaffe eller äter något gott samt bjuds på någon underhållning och viktig information. Det kan var olika sorters musik, föredrag eller något annat aktuellt. Boule spelas det året om i en väldigt aktiv grupp. På sommaren spelar vi både vid Banvallen i Valdemarsvik och i Gryt samt på vintern i Kvarnvik.

Tyvärr har ju pandemin ställt till det för oss också de senaste åren med inställda möten och andra aktiviteter men nu ser vi fram emot att genomföra årsmötet som planerat 15 mars samt kommande månatliga träffar!

I vanliga fall har PRO genomfört olika resor varje år, både korta och långa. Dagsresor med buss till intressanta utflyktsmål brukar vara populärt med fyllda bussar. Planeringen för året är i full gång med diverse förslag till både bussresor och annat som kommer att presenteras på kommande möten, vi finns ju t ex mitt i en underbar skärgård. Listan är lång med förslag så vi kommer att ha fullt upp de närmaste åren!

Vill du veta mer om PRO kan du gå in på vår hemsida www.pro.se och söka efter Gryt-Valdemarsvik, där kan du också registrera dig som medlem. Besök även vår Facebook-grupp PRO Gryt-Valdemarsvik där det alltid finns information om vad som händer.

Varmt välkomna till vår gemenskap!
Styrelsen PRO Gryt-Valdemarsvik.