Trygghetsboende i Gamleby

Gunn och Ann trivs med boendet, gemenskapen och närheten till allt, men framför allt aktiviteterna som erbjuds.

Efter inbjudan från Västerviks Bostadsbolag åker vi till Gamleby för att titta på Trygghetsboendet.

Vi möts upp av Susanne Steinvall som är verksamhetsansvarig för aktiviteterna som Bostadsbolaget erbjuder sina hyresgäster, men även andra. Det är ett glatt ansikte och energin lyser om henne, vi träffar en verklig eldsjäl som älskar sitt jobb.

Idag står träning på schemat och jag bjuds in att medverka, en träning för alla där man sitter och tränar. Men oj tänker ni kanske, det kan väl inte vara mycket till träning, men vad fel man kan ha.

Jag, som tränar lite i vanliga fall och är lite yngre än de andra, fick mig ett härligt pass där hela kroppen gås igenom. Susanne visar hur man ska göra och att man kan göra på olika sätt efter förmåga.

Musiken drar i gång och man rycks med. Efter cirka 1 timma av träning och avslappningsövningar så är passet slut och vi får en pratstund med Susanne. Hon är en härlig och positiv person som brinner för sitt arbete med att hitta på olika aktiviteter för de som bor här. Två gånger i veckan besöker hon trygghetsboendet och erbjuder olika aktiviteter som träning, bingo, femkamp eller quiz. En del av aktiviteterna är på fritidsgården strax intill och en del i området där de bor och alla är välkomna att ta del av aktiviteterna.

Några som deltagit i träningspasset är Gunn Thoresson och Ann Pettersson. De kunde flytta in direkt när trygghetsboendet var färdigbyggt, eftersom de ställt sig i Västerviks Bostadsbolag kö om en framtida lägenhet.

– Det är ett viktigt beslut man ska tänka på, att anmäla sig till bostadskön, inför framtiden när villan eller trädgården blir för stor att ta hand om, säger Gunn och Ann.

Husen är tvåvåningshus med hiss och innehåller 25 lägenheter med balkong och med en gemensam fin innergård. Allt är anpassat för både rollator och rullstol, om man behöver det.

Under pandemitiderna kom innergården väl till pass då många träningspass genomfördes i den. Deltagarna tog med sin stol till passen.

Gunn och Ann berättar om hur de trivs med boendet, gemenskapen och närheten till allt, men framför allt aktiviteterna som erbjuds.

– Susanne är en väldigt viktig person för oss, säger de.

Text: Anette Svensson
Foto: Thomas Ekh


Ställ dig i vår bostadskö!
Det är samma bostadskö till våra trygghetsboenden som våra vanliga lägenheter.

På vår hemsida www.bostadsbolaget.vastervik.se kan du registrera dig i vår bostadskö och samla köpoäng.

Det går även bra att besöka vår Bobutik på Spötorget 1 i Västervik eller kontakta oss på 0490-25 72 50, bobutiken.bostadsbolaget@vastervik.se så hjälper vi dig!