Valdemarsviksrevyn – tillbaka för fulla hus!

Ännu en gång har flera ideella krafter samlats och lagt ner många timmar för att kunna bjuda oss publik på en revy. Dessutom för första gången utan restriktioner på flera år.

Det är ett lyckat samarbete mellan WAOW Produktion och Nöjeskarusellen sedan flera år. Ett samarbete som pågår hela året och som gör att man diskuterar och funderar och planerar nästan hela tiden. Så redan under KarnebåtFestivalen kommer tankarna och diskussionerna i gång om kommande revy.

– Vi älskar det vi gör och kommer alltid fram till att naturligtvis ska vi ha en revy i år också, säger Mimmi Trysberg med ett stort leende.

Från allra första början var det tradition med att revyn hade premiär på nyårsafton. I år har de valt att flytta premiären till slutet på januari men vi får fortfarande en revy som speglar det gångna året, alltså 2022.

Publiken får möta både gamla rävar och nytillskott, en bra blandning av artister, som har många repetitionstimmar och mycket jobb bakom sig när ridån går upp på premiären. För flera av dem är familjen mer eller mindre involverad, eller åtminstone står bakom allt arbete som krävs.

Nytillskotten har mycket erfarenhet inom teater, revy och musik med sig och det är guld värt. Lite nytänk, lite erfarenhet och lite nyheter vilket blir en bra mix.

– Sedan har vi turen och att också ha andra engagerade i vår kommun som tänker och funderar på under året vad som händer och skriver texter, fortsätter Mimmi och Marcus.

En sådan kraft är Greger Magnusson, som har varit trogen revyn i många år och skriver många av texterna. Men även Marcus Fyrberg som insett vidden av den lokala anknytningen och därmed är aktiv under året i vår kommun, han har även flera icke namngivna källor, för att få till sina texter. Inte heller att förglömma Hans Ola Danielson eller Göran Trysberg som varje år bidrar med texten till Mimmi Trysbergs ”kärringen från Viken”, ett omtyckt återkommande nummer.

Ett starkt och blandat team i blandade åldrar, erfarenheter inom show, dans, teater med mera, som gör att det erbjuds en härligt blandad revy med många skratt och igenkänningsfaktorer. Vi får naturligtvis se nummer om politiker, det har ju varit valår. Eller om den upphaussade sporten padel, vården, ja till och med ett bröllop. Mycket spännande och kul att se framemot.

Text: Anette Svensson
Foto: Thomas Ekh


Årets ensemble

Foto och texter: Nöjeskarusellen

1 / 8