En mångårig tradition med Lucia

Förväntansfulla luciakandidater.Från vänster: Martina Lindh, Julia Lindgren, Lisen Högström och Nellie Gullquist.

Lions Club i Åtvidaberg har funnits sedan 1954 och arrangerat olika hjälpinsatser, marknader med mera för att samla in pengar till behövande. Lucia har arrangerats i runt 40 år.

Text och foto: Anette Svensson och Thomas Ekh

Samhället har under åren förändrats och därmed inriktningen i Lions Clubs arbete. Numera har klubben mer lokala aktiviteter, både under våren och hösten.

I december är det Luciafirande och korandet av Lucia. Eldsjälarna som jobbar med detta är Margareta Edström, Johanna Donnér, Johan Stransky och Annica Nilsson.

Kröning sker i Åtvidabergs Gamla kyrka med stor luciakonsert i samarbete med Åtvids församling och Åtvidabergs kommun. Ett härligt samarbete som har inbringat mycket pengar som skänkts till olika ändamål.

Sedan 2018 har man valt att låta behållningen gå till För Barnens Bästa, ett lokalt arrangemang där all behållning från Luciafirandet går till matkassar och julklappar till behövande barn och ungdomar i Åtvidabergs kommun.

Vill ni ha besök av lucia till ert företag och därmed stödja deras verksamhet är ni välkomna att kontakta någon i Lions Club.

Förväntansfulla luciakandidater på fotot.
Från vänster: Martina Lindh, Julia Lindgren, Lisen Högström och Nellie Gullquist.